Sve me zanima
Pročitao sam šta piše na sajtovima ordinacija koje nude lečenje tim uređajima.
Voleo bih da čujem utiske pacijenata.
Čudno mi je da se o tome ne priča ni na tv ni u društvu. Nikad nikoga nisam čuo da to uopšte pominje a kamoli da je bio lečen tim metodama.
Da li je lečenje karijesa i stavljanje plombi laserskim aparatom moguće i bolje od uobičajenog načina bušilicama ? Ako postoji analogija sa drugim delatnostima gde se koristi laserski alat (mašinstvo
), nada je da bi bušenje i obrada zuba trebali da budu precizniji i sa manje gubitka zdravog tkiva. Ili da čak laser prodire kroz zdravo tkivo bez bušenja i u unutrašnjosti uništava neželjeno/bolesno tkivo, kao u hirurgiji ili dermatologiji.
Imam godinama jedan džep koji se napravio ispod zuba na kojem je montiran most.
Održavam ga u stabilnom stanju jer koristim "waterpik" ali se ipak ponekad upali.
Da li bi tretman laserom ikako poboljšao stanje tog džepa ? Na sajtovima ordinacija je tretman džepova laserom često naglašen kao preporučen metod.
Imam jednu, ako je to pravi izraz, kao bradavicu na unutrašnjoj strani obraza, veličine oko 4-5 mm. Ne znam kako i zašto se stvorilo, ali bi mi odgovaralo da može da se odseče kao što može bradavica na koži.
Jedan zub mi je već godinama umrtvljenog nerva i počeo je da tamni.
Zubari su mi rekli da metode beljenja oštećuju takav zub i dodatno mu skraćuju ionako skraćenu trajnost.
Da li je moguće svetlenje takvog zuba laserom, a da su kontraefekti manje loši ?
Hvala