Zdravo svima!
U poslednjih 7 dana imam glavobolje, ne tako jake, ali neprijatne i uticu mi na svakodnevnicu. Nikada pre nisam imala glavobolje takve vrste, stoga sam bas uplasena.
Mozda ce ovo cudno i apsurdno zvucati, ali mene boli glava svuda po malo i ne istovremeno. Nekada me boli u gornjem desnom delu temena, nekada u levom, pa onda u donjem desnom delu glave, pa nekad u levom, takodje je stalno prisutna neka napetost u celu i licu, i takodje me ponekad boli ona trigger tacka, tj ona tacka ispred uha, a nekad i uvo.
Osecam se tesko, kao prehladjeno, ali ne boli me grlo, nemam temperaturu, ne curi mi nos, nemam vrtoglavice, mucnine, nesvestice.
Sto se lekova tice pila sam preksinoc dva kafetina - NE POMAZE, pa juce ujutru diklofenak - NE POMAZE, zatim uvece doliprane (paracetamol) od 1000 mg - NE POMAZE, takodje sam sad popila eferelgan takodje ne pomaze
Molim vas za pomoc i da li neko ima iskustva sa ovim jer pocinjem da mislim na ono najgore.
Setajuca glavobolja i osecaj prehlade, ali bez simptoma!!!??
Re: Setajuca glavobolja i osecaj prehlade, ali bez simptoma!!!??
mozda bi mogla da proveris i maksilarni sinus.hronicna infekcija..mozda je i bilo u nekom prethodnom periodu nekih stomatoloskih intervencija u gornjoj vilici..mozda ti onaj vazduh kad zapusis nozdrve ne "izlazi iz uha" nego iz sinusa(komunikacija sinus-usna duplja)..nedovoljno je podataka, pa pricamo malo napamet..ali poneka ideja ne moze da naskodi.poz...i nemoj bas toliko da se plasis
,moze malo 
Žao mi je što prolaziš kroz ovo, razumem da je baš neprijatno i da te plaši kad se pojavi tako nešto odjednom.
Simptomi koje opisuješ (seljajuća glavobolja, napetost u čelu i licu, osećaj prehlade bez curenja nosa, temperature ili drugih jasnih simptoma) meni jako liče na probleme sa sinusima – posebno maksilarnim. Čak i kad nema jakog curenja, hronična upala ili blokada sinusa može da daje baš ovakvu lutajuću glavobolju i osećaj težine u glavi i licu.
Možda bi vredelo da proveriš sinuse (kod ORL specijaliste ili bar CT sinusa ako lekar predloži).
Inače, ja sam imao sličan problem i dosta mi je pomogao jedan prirodni preparat pod nazivom deblokator sinusa – olakšao je pritisak i disanje.
Svakako idi i kod lekara da se sve proveri kako treba, ali ovo može da bude dobar dodatak dok čekaš pregled.
Simptomi koje opisuješ (seljajuća glavobolja, napetost u čelu i licu, osećaj prehlade bez curenja nosa, temperature ili drugih jasnih simptoma) meni jako liče na probleme sa sinusima – posebno maksilarnim. Čak i kad nema jakog curenja, hronična upala ili blokada sinusa može da daje baš ovakvu lutajuću glavobolju i osećaj težine u glavi i licu.
Možda bi vredelo da proveriš sinuse (kod ORL specijaliste ili bar CT sinusa ako lekar predloži).
Inače, ja sam imao sličan problem i dosta mi je pomogao jedan prirodni preparat pod nazivom deblokator sinusa – olakšao je pritisak i disanje.
Svakako idi i kod lekara da se sve proveri kako treba, ali ovo može da bude dobar dodatak dok čekaš pregled.
Po opisu koji daješ, ovo najviše liči na napetosnu (tenzionu) glavobolju ili kombinaciju tenzije u mišićima glave, vrata i vilice. Takve glavobolje često mogu da se “sele” – jednom bole slepoočnice, drugi put teme, potiljak ili područje oko uha, i mogu davati baš taj osećaj “teške glave” i kao da si prehlađena bez realnih simptoma infekcije.
To što:
bol “šetа” po glavi
nema temperature, curenja nosa ni drugih infektivnih znakova
i ne reaguju klasični analgetici
često ide u prilog tome da uzrok nije klasična upala, nego napetost mišića, stres, loš san, dug rad za računarom ili čak problem sa vratnom kičmom ili vilicom (TM zglob).
Ipak, pošto je ovo novo za tebe i traje već 7 dana, bilo bi dobro da te pregleda lekar da se isključe i drugi uzroci (pritisak, sinusi, oči, vratna kičma). Nekad je potreban i pregled neurologa ako se nastavi.
Hitno se javi lekaru ako se pojavi:
nagla i najjača glavobolja u životu
neurološki simptomi (slabost, trnjenje, smetnje govora ili vida)
povraćanje ili jaka vrtoglavica
U suprotnom, ovo što opisuješ je često neugodno, ali najčešće benigno i povezano sa napetošću organizma.
To što:
bol “šetа” po glavi
nema temperature, curenja nosa ni drugih infektivnih znakova
i ne reaguju klasični analgetici
često ide u prilog tome da uzrok nije klasična upala, nego napetost mišića, stres, loš san, dug rad za računarom ili čak problem sa vratnom kičmom ili vilicom (TM zglob).
Ipak, pošto je ovo novo za tebe i traje već 7 dana, bilo bi dobro da te pregleda lekar da se isključe i drugi uzroci (pritisak, sinusi, oči, vratna kičma). Nekad je potreban i pregled neurologa ako se nastavi.
Hitno se javi lekaru ako se pojavi:
nagla i najjača glavobolja u životu
neurološki simptomi (slabost, trnjenje, smetnje govora ili vida)
povraćanje ili jaka vrtoglavica
U suprotnom, ovo što opisuješ je često neugodno, ali najčešće benigno i povezano sa napetošću organizma.