Zašto bi češće trebalo da jedemo vlašac?

Veličina:
AAA

Vlašac je povrće iz roda Allium u koji spadaju i beli i crni luk, praziluk, sremuš, itd. Povrće iz ovog roda koristi se na samo u kuvanju zbog svojih aromatičnih svojstava, već i zbog hranljive vrednosti i pozitivnog uticaja na zdravlje. Vlašac predstavlja idealan dodatak supama, čorbama i salatama, kao i jogurtu. Sadrži malo kalorija, ali mnogo vitamina, minerala i antioksidansa. Samo jedna kašika seckanog vlašca (3 g) podmiruje 3% dnevnih potreba za vitaminima A i C, dok sadrži i manje količine vitamina K, folne kiseline, kalcijuma, magnezijuma, mangana i kalijuma.

Tagovi: magnezijum mangan vitamin A vitamin C vitamin K

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92258 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
293031    
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: