Zašto bi češće trebalo da jedemo ječam?

Veličina:
AAA

Nedavno istraživanje švedskih naučnika pokazalo je da bismo uključivanjem ječma u ishranu mogli da smanjimo rizik od dijabetesa i snizimo nivoe šećera u krvi. Kod učesnika u istraživanju koji su triput dnevno jeli hleb od ječmenih klica utvrđeno je poboljšanje metabolizma koje je trajalo 14 sati posle obroka, kao i smanjenje nivoa šećera i insulina u krvi, i bolja kontrola apetita. Švedski naučnici smatraju da su za ovaj povoljan efekat ječmenih klica zaslužna vlakna koja podstiču rast dobrih bakterija u crevima usled čega dolazi do otpuštanja hormona koji regulišu metabolizam i apetit.

Tagovi: prevencija žitarice ječam klice vlakna dijabetes insulin glukoza apetit metabolizam

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92322 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
   1234
567891011
121314151617
18
19202122232425
262728293031 
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: