Jogurt, kefir, kombuha, kiseli kupus, kiseli krastavci i ostala turšija koja se pravi prirodnom fermentacijom, a ne dodavanjem sirća, bogati su probioticima koji održavaju ravnotežu crevne mikroflore.
Promuklost može da bude zaista neprijatan problem, naročito ako zbog priroda vašeg posla morate dosta da govorite (ili pak da pevate). Nekoliko jednostavnih prirodnih lekova moglo bi da vam pomogne ukoliko ste promukli.
Kada nas boli grlo kao najbrže pomoćno sredstvo ističu se razne pastile i sprejevi za grlo. Međutim, kod problema sa grlom itekako mogu pomoći i biljni čajevi i rastvori soli, meda i sl.
Čim primetite da vas grlo boli, grebe ili pecka, bilo bi dobro da se pridržavate nekih opštih saveta koji bi mogli da ublaže bolove i ubrzaju oporavak. Za početak, povećajte unos tečnosti - naročito toplih napitaka, supa i čorbi.
Već pomenuto antiejdž jedinjenje, NMN, dobija se iz niacina, tj. vitamina B3, a svi vitamini B-kompleksa važni su za proizvodnju energije i metabolizam.
Nikotinamid mononukleotid se nalazi u paradajzu, avokadu, brokoliju, kupusu, krastavcima i edamame pasulju. Ali da li to znači da ćemo ostati večito mladi ukoliko stalno budemo jeli pomenuto povrće?
Američki naučnici su otkrili da jedno jedinjenje može da nam pomogne da usporimo proces starenja tako što će ubrzati naš metabolizam, povećati nivo energije i poboljšati osetljivost na insulin.
Da bismo što bolje iskoristili vitamin A iz biljnih namirnica potrebno je da imamo na umu kakav vid pripreme jela od povrća može da utiče na gubitak ovog vitamina.
Da bismo izbegli nedostatak vitamina A neophodno je da unosimo dovoljno namirnica bogatih ovim nutrijentom. Koji su najbolji prirodni izvori ovog važnog vitamina?
Vitamin A predstavlja važan nutrijent koji zahteva prisustvo masti u ishrani kako bi se apsorbovao u digestivnom traktu. Vitamin A je neophodan za jak imuni sistem, kao i za pravilan rast i razvoj.
Copyright ©2002- Doktor.rs