Ukoliko vas muče simptomi sezonskih alergija kao što su kijanje, nos koji svrbi ili curi, peckanje ili svrab očiju, osim terapije antihistaminicima mogu vam pomoći i oligoelementi...
Kao što su utvrdili da miris kafe podstiče proces mišljenja, naučnici su se nedavno zapitali može li i sama pomisao na kafu imati slično dejstvo na mozak?
Stručnjaci upozoravaju da hrana koja sadrži krajnje proizvode glikacije (poznatije po skraćenici AGE od eng. advanced glycation end-products) može da ubrza proces starenja organizma. AGE jedinjenja nastaju pri vezivanju proteina ili masti sa šećerom...
Iako se preskakanje obroka ne preporučuje čak ni kada želite da smršate, nedavno objavljena studija ukazala je na povoljne efekte tzv. selektivnog posta.
Poslednjih godina sve više se govori o pozitivnim zdravstvenim efektima lanenog semena. Zahvaljujući vlaknima, omega-3 masnim kiselinama i drugim nutrijentima, uključivanjem semenki lana u ishranu učinićemo sjajne stvari za digestivni i kardiovaskularni sistem.
Biber je jedan od najpoznatijih začina na svetu, ali osim što jelima dodaje karakterističnu aromu, ovaj začin poseduje i brojna povoljna zdravstvena svojstva...
Pomorandže spadaju u najpopularnije tropsko voće, a osim što je ukusno i osvežavajuće, ovo voće obiluje i brojnim nutrijentima i antiinflamatornim sastojcima...
Kao najbolji izvori kalcijuma obično se navode mleko i mlečni proizvodi. Međutim, kako osobe koje ne jedu mlečne proizvode (ili uopšte namirnice životinjskog porekla) mogu da putem ishrane podmire potrebe organizma za kalcijumom?
Ukoliko se ujutru budite umorni, verovatno često posežete za kafom da biste se razbudili i započeli dan. Međutim, da bi kafa zadržala svoj razbuđujući efekat postepeno je potrebno piti sve veće doze. Kako započeti dan na zdraviji način?
Nedavno istraživanje naučnika iz Singapura ukazalo je na povoljno dejstvo šampinjona na pamćenje. Naime, ove pečurke obiluju antioksidansima koji potpomažu održavanje kognitivnih sposobnosti kako starimo...