Zašto treba češće da koristimo seme kima u kuvanju?

Veličina:
AAA

Kim je jedan od začina koji se u našoj kuhinji koristi pre svega u pripremi raznih pekarskih proizvoda. Seme kima je takođe poznato po čaju koji se koristi zbog problema sa nadimanjem i grčevima u crevima kod beba i odraslih. Uobičajeno se koristi u indijskoj kuhinji i ulazi u sastav kari mešavine začina. Zanimljivo je da seme kima predstavlja odličan izvor gvožđa - u samo 2 grama kima (1 kašičica) ima čak 1,3 mg gvožđa. Kim sadrži obilje antioksidansa koji na duge staze štite naš organizam od zapaljenja, raka i drugih hroničnih oboljenja.

Tagovi: antioksidansi bebe digestivni sistem gasovi grčevi gvožđe nadimanje varenje

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92436 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
 123456
78910111213
14151617181920
2122
23
24252627
28293031   
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: