Zašto treba češće da koristimo seme kima u kuvanju?

Veličina:
AAA

Kim je jedan od začina koji se u našoj kuhinji koristi pre svega u pripremi raznih pekarskih proizvoda. Seme kima je takođe poznato po čaju koji se koristi zbog problema sa nadimanjem i grčevima u crevima kod beba i odraslih. Uobičajeno se koristi u indijskoj kuhinji i ulazi u sastav kari mešavine začina. Zanimljivo je da seme kima predstavlja odličan izvor gvožđa - u samo 2 grama kima (1 kašičica) ima čak 1,3 mg gvožđa. Kim sadrži obilje antioksidansa koji na duge staze štite naš organizam od zapaljenja, raka i drugih hroničnih oboljenja.

Tagovi: antioksidansi bebe digestivni sistem gasovi grčevi gvožđe nadimanje varenje

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94177 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
   
1
234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: