Zašto je dobro jesti ljutu hranu?

Veličina:
AAA

Ranija istraživanja ukazala su na potencijalna antikancerogena dejstva začina poput bibera, kurkume, đumbira i sl. kao i na njihove pozitivne zdravstvene efekte na kardiovaskularni i respiratorni sistem, a sada su kineski naučnici otkrili da nam ljuta paprika pomaže duže da živimo. Naime, naučnici su utvrdili da ljudi kod kojih je ljuta paprika redovno (skoro svakog dana) prisutna u ishrani imaju 14% manji rizik od rane smrti u odnosu na osobe koji ljuta jela jedu najviše jednom nedeljno.

Tagovi: začini đumbir kurkuma biber ljuta paprika prevencija zdravlje

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92932 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
12
3
4567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: