Zašto je dobro jesti ljutu hranu?

Veličina:
AAA

Ranija istraživanja ukazala su na potencijalna antikancerogena dejstva začina poput bibera, kurkume, đumbira i sl. kao i na njihove pozitivne zdravstvene efekte na kardiovaskularni i respiratorni sistem, a sada su kineski naučnici otkrili da nam ljuta paprika pomaže duže da živimo. Naime, naučnici su utvrdili da ljudi kod kojih je ljuta paprika redovno (skoro svakog dana) prisutna u ishrani imaju 14% manji rizik od rane smrti u odnosu na osobe koji ljuta jela jedu najviše jednom nedeljno.

Tagovi: začini đumbir kurkuma biber ljuta paprika prevencija zdravlje

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94695 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
15161718192021
2223
24
25262728
2930     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: