8 biljnih čajeva za zdravu jesen

Veličina:
AAA

Volite da pijete čajeve, ali ste primetili da se obično držite uvek istih tipova ovog napitka. Ukoliko vam treba malo inspiracije, kao i informacija kako koji biljni čaj može da doprinese vašem zdravlju, današnji tekst je upravo za vas!

  • Jedan od najčešćih izbora obično je čaj od nane. Čaj od nane izuzetno blagotvorno deluje na sistem organa za varenje - ublažava mučninu, i pomaže kod otežanog varenja i grčeva u stomaku. Ovaj čaj može da pomogne i kod sindroma iritabilnog kolona.
  • Osvežavajući čaj od hibiskusa često ulazi u mešavine raznih mešavina čaja, a može da doprinese regulaciji povišenog krvnog pritiska i nivoa lipida u krvi.
  • Čaj od šipka obiluje vitaminom C i antiinflamatornim sastojcima koji ublažavaju zapaljenja i bolove kod reumatoidnog artritisa i osteoartritisa. Ovaj čaj isto tako podstiče mršavljenje.
  • Čaj od matičnjaka ne samo što umiruje i poboljšava raspoloženje, već i povećava elastičnost arterija te na taj način pomaže u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja i moždanog udara.
  • Ukoliko želite da smanjite šanse da se prehladite, kao i da skratite trajanje već postojeće prehlade, napravite sebi šolju čaja od ehinacee. Ehinacea jača imunitet i pomaže u prevencij i borbi protiv bakterijskih i virusnih infekcija.
  • Za sve koji pokušavaju da regulišu nivoe HDL i LDL holesterola, čaj od crvenog grma (rooibos čaj) predstavlja odličan izbor.
  • Čaj od đumbira je jedan od najefikasnijih čajeva za ublažavanje mučnine i bolesti kretanja (kinetoze). Ovaj napitak ublažava i menstrualne bolove i pomaže u prevenciji čira na želucu!
  • Najzad, tu je i čaj od kamilice koji će vam pomoći da zaspite, dok će istovremeno umiriti i digestivni trakt. Kamilica isto tako ublažava simptome predmenstrualnog sindroma.

 

Tagovi: HDL holesterol LDL holesterol bolna menstruacija kardiovaskularna oboljenja nesanica pms predmenstrualni sindrom prehlada prevencija virusi

Izdvajamo za vas

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94742 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
     12
3
456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: