Vesti

Vesti i zdravstveni saveti na jednom mestu

Nagle promene temperature mogu izazvati nesvesticu

U periodu velikih vrućina, nesvestica se zna javiti kada naglo promenite sredinu u kojoj boravite, kada iz hladne sredine prežete u toplu i zagušljivu ili obrnuto. Topli dani dodtno otežavaju stanje nesvestice jer će dehidrirani organizam lakše razviti stanje poput nesvestice.

Nesvestica se karakteriše osećajem slabosti i hladnim znojem

Ortostatički poremećaj se karakteriše nastankom opšte slabosti i nesvestice usled naglog pada krvnog pritiska koji se dešava usled nagle promene položaja tela u prostornoj ravni, tj. kada se desi da naglo ustanemo iz ležećeg u stojeći položaj ili iz sedećegu stojeći položaj.

Kako sve pacijenti opisuju nesvesticu

Nesvestica je simptom mnogih stanja, traum aili oboljenja ljudskog organizma. Nesvestica nastje usled kratkotrajnog i privremenog poremećaja u procesu dopremanja krvi u mozak ili disanja. Nesvesticu pacijenti opisuju kao osećaj neravnoteže i opšte slabosti, mraka ili pak jakog svetla pred očima.

Nesvestica kao veoma čest simptom mnogih oboljenja

Nesvestica je veoma čest simptom, zna se javiti kao akutan i trenutan prekid svesti usled kakve fizičke povrede ili kao simptom nekog dugotrajnog degenerativnog procesa. Nesvestica predstavlja kratkotrajan prekid svesti, u trajanju od par sekundi do par desetina minuta.

Šetnja jača srce i mišiće i skida kilograme

Pokret je potreban ljudskom organizmu jer na taj način održavamo respiratorni i kardio-vaskularni sistem u odličnom stanju. Šetnjom ćete ojačati svoje mišiće i ligamente, efikasnije se kretati, srcu olakšati rad i izgubiti višak kilograma.

Koristite svaki deo dana da što više šetate

Ako nemate dovoljno vremena da odvojite samo za vežbanje, onda se potrudite da tokom dana pešačite dosta. Šetajte do posla ili siđite par stanica pre, šetajte po gradu i razgledajte izloge, ili vikendom vreme rpovedite u prirodi.

Dnevna doza šetnje zavisi samo od Vas

Dovoljno je da u toku dana napravite samo 10 000 koraka i sigurno ćete potrošiti i preko 400 kalorija, i to nije potrebno da bude brza šetnja već vreme koje ste odvojili za šetnju provedite u laganoj šetnji. Ukoliko ubrzate tempo šetnje tako će se povećati i broj potrošenih kalorija.

Aktivnost koju ni ne primećujemo a donosi nam mnogo toga dobrog

Svako od nas ima omiljenu fizičku aktivnost, trčanje, vožnja bicikla, plivanje, neki timski sport. Ali jedina aktivnost koju svi mi obavljamo tokom jednog dana, hteli ili ne jeste šetnja. Bilo da šetamo do posla ili kao vid rekreacije, šetnja je jednostavno aktivnost kojoj naše telo samo teži.

Gljivične infekcije se uspešno, ali dugo, leče

Gljivice su uporni mikroorganizmi, pa zato svako ko ima gljivičnu infekciju mora biti duplo uporniji tokom lečenja. Infekcija se leči kombinacijom lokalnih antifungicidnih krema i pidera, oralnom terapijom ali i promenom režima ishrane i ritma života.

Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94688 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
15161718192021
222324
25
262728
2930     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: