Tuna je uz losos jedna od riba koja sadrži najkvalitetniju kombinaciju omega 3 masnih kiselina. Dovoljno je da pojedete samo 130 gr tunjevine u toku dana i da unesete i preko 50% dnevnih potreba za vitaminom D. Namirnica poput tunjevine će Vašem organizmu poboljšavati kognitivne sposobnosti.
Losos je savršena namirnica jer se može jesti i bez kuvanja ili pečenja, dovoljno je tnko iseći filete lososa, posuti ih sa malo soli i mešavinom sirćeta i ulja i spremno je za jelo. Ako ovako pojedete samo 140 g lososa unećete čak 90% dnevnih potreba za vitaminom D.
Jesen i zima su godišnja doba koja ne donose mnogo Sunca sa sobom pa je sasvim logično da će i naš organizam sintetisati tj. stvara manje vitamina D. Kako bi nadoknadili ovaj izuzetno bitan vitamin od velike važnosti za pravilno funkcionisanje skoro svakog dela našeg organizma.
Pokrete creva i detoksikaciju organizma će najbolje odraditi sveže povrće, luk, artičoke, brokoli, karfiol, kelj, prokelj, šargarepa, beli luk, cvekla, peršun. Kombinovanjem ovih namirnica, bogatih sumporom i glutatinom, pomoćićete svojoj jetri da iz sebe izbaci toksine.
Poznato je da u toku dana moramo unisiti tečnost kako bi naš organizam funkcionisao savršeno, i ta tečnost treba biti voda, ali uz vodu u toku dana možemo uneti i zeleni čaj. Zeleni čaj je bogat antioksidansima i čisti naš organizam, posebno pomoću antioksidansa katehina koji oporavlja ćelije jetre.
Voće kao što je jabuka je voće sa visokim procentom tečnosti u sebi, a pored toga sadrži i vitamine, minerale i vlakna koja stimulišu varenje i pokrete creva. Limun, narandže i grejp su odlični kada je u pitanju stimulisanje izbacivanja krajnjih produkata metabolizma hrane.