Prema pomenutoj studiji, rizik od raka kože direktno je povezan sa preteranim izlaganjem suncu na početku života. Malo ranijih studija je istovremeno ispitivalo povezanost između više mogućih faktora rizika od dobijanja raka kože sa verovatnoćom od dobijanja različitih tumora kože.
Nedavna američka studija utvrdila je da dugotrajna izlaganja suncu tokom adolescencije nisu dobra po zdravlje. Naučnici su analizirali povezanost između broja mladeža, reakcije kože na sunce tokom detinjstva i adolescencije itd. sa rizicima od dobijanja raka kože.
Naučnici su želeli da utvrde kako će ispitanici podneti dodavanje suvih šljiva ishrani i da li će one pomoći ili odmoći u gubljenju težine. Učesnici su podeljeni u dve grupe - 1. grupa je svakog dana jela suve šljive, dok je 2. grupa dobila samo savete o zdravim užinama tokom dijete.
Prema istraživanju Univerziteta u Liverpulu, redovno konzumiranje suvih šljiva u okviru dijete za kontrolisanje telesne težine podstiče gubitak viška kilograma. Međutim, prilikom redukcijskih dijeta obično se ne preporučuje unos suvog voća, iako ono pospešuje osećaj sitosti.