Kako od boje paprike zavisi količina nutrijenata?

Veličina:
AAA

Paprike mogu biti različite boje (tamnozelene, svetlozelene, žute, narandžaste ili crvene), što zavisi od sorte paprike i stepena zrelosti. Paprike ubrane u biološkoj zrelosti kada su intenzivno crvene boje imaju više 50% više vitamina C, i čak jedanaest puta više beta-karotena nego paprike ubrane u tehnološkoj zrelosti (kada su obično svetložute ili zelene boje). A osim što slatka crvena paprika sadrži više hranljivih sastojaka i antioksidantnih materija kada je potpuno zrela, tada i njen ukus i slatkoća dolaze do punog izražaja.

Tagovi: beta-karoten vitamin a vitamin c vitamini

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92496 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
    123
45678910
11121314151617
181920
21
222324
252627282930 
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: