Drugi zaključak do kog su istraživači sa Harvarda došli je da je rizik od dijabetesa tipa 2 manji ukoliko jedemo više voća! Ovaj tip dijabetesa obično se javlja posle 40. godine kod ljudi čija je ishrana često sadržala suviše šećera i masti i koji su fizički slabo aktivni.
Istraživači sa Harvarda želeli su da utvrde kakav je odnos između redovnog konzumiranja voća i rizika od dijabetesa. Na osnovu tri velike studije sprovedene u Sjedinjenim Američkim Državama utvrđeno je, verovali ili ne, da se ljudi koji jedu više voća urednije hrane i sveukupno žive zdravije.
Nemački istraživači utvrdili su da flavonoidi u crnoj čokoladi pomažu u zaštiti kože od UV zračenja, i umanjuju bore tako što poboljšavaju cirkulaciju, kao i hidrataciju kože. Flavonoidi, a naročito katehin kojim crna čokolada obiluje, poznati su po svom antioksidantnom dejstvu.
Možda ste već primetili da vam se raspoloženje popravi kada pojedete čokoladu. Razlog tome je što sadrži magnezijum, mineral poznat po svom anti-stres dejstvu. Magnezijum umiruje nerve, pomaže vam u borbi protiv stresa i povoljno utiče na vaše raspoloženje.
Kod ljudi koji piju dijetalna pića, receptori za slatko nisu više pouzdano merilo kada je u pitanju količina unetih kalorija, jer veštački zaslađivači remete prirodnu kontrolu apetita. Zbog toga konzumiranje dijetalnih pića za posledicu može da ima sveukupno veći unos hrane.