8 biljnih čajeva za zdravu jesen

Veličina:
AAA

Volite da pijete čajeve, ali ste primetili da se obično držite uvek istih tipova ovog napitka. Ukoliko vam treba malo inspiracije, kao i informacija kako koji biljni čaj može da doprinese vašem zdravlju, današnji tekst je upravo za vas!

  • Jedan od najčešćih izbora obično je čaj od nane. Čaj od nane izuzetno blagotvorno deluje na sistem organa za varenje - ublažava mučninu, i pomaže kod otežanog varenja i grčeva u stomaku. Ovaj čaj može da pomogne i kod sindroma iritabilnog kolona.
  • Osvežavajući čaj od hibiskusa često ulazi u mešavine raznih mešavina čaja, a može da doprinese regulaciji povišenog krvnog pritiska i nivoa lipida u krvi.
  • Čaj od šipka obiluje vitaminom C i antiinflamatornim sastojcima koji ublažavaju zapaljenja i bolove kod reumatoidnog artritisa i osteoartritisa. Ovaj čaj isto tako podstiče mršavljenje.
  • Čaj od matičnjaka ne samo što umiruje i poboljšava raspoloženje, već i povećava elastičnost arterija te na taj način pomaže u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja i moždanog udara.
  • Ukoliko želite da smanjite šanse da se prehladite, kao i da skratite trajanje već postojeće prehlade, napravite sebi šolju čaja od ehinacee. Ehinacea jača imunitet i pomaže u prevencij i borbi protiv bakterijskih i virusnih infekcija.
  • Za sve koji pokušavaju da regulišu nivoe HDL i LDL holesterola, čaj od crvenog grma (rooibos čaj) predstavlja odličan izbor.
  • Čaj od đumbira je jedan od najefikasnijih čajeva za ublažavanje mučnine i bolesti kretanja (kinetoze). Ovaj napitak ublažava i menstrualne bolove i pomaže u prevenciji čira na želucu!
  • Najzad, tu je i čaj od kamilice koji će vam pomoći da zaspite, dok će istovremeno umiriti i digestivni trakt. Kamilica isto tako ublažava simptome predmenstrualnog sindroma.

 

Tagovi: HDL holesterol LDL holesterol bolna menstruacija kardiovaskularna oboljenja nesanica pms predmenstrualni sindrom prehlada prevencija virusi

Izdvajamo za vas

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94689 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
15161718192021
222324
25
262728
2930     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: