Enzim iz kivija ubrzava proces varenja

Veličina:
AAA

Kivi sadrži enzim, aktinidin, koji potpomaže varenje proteina životinjskog porekla tj. proteina iz mesa, ribe, jaja, mlečnih proizvoda. Zanimljivo je i da je upravo ovaj enzim odgovoran za alergiju na kivi, te da kod nekih osoba može da izazove simptome alergijske reakcije poput svraba i peckanja u ustima, i koprivnjače.

Uz pomoć aktinidina, telo može brže da iskoristi proteine iz hrane, dok se istovremeno smanjuju eventualne digestivne smetnje. Jedan kivi na kraju obroka trebalo bi da ubrza i olakša proces varenja. 

Kivi je isto tako bogat dijetetskim vlaknima koja ubrzavaju prolazak hrane kroz creva, pomažu u regulaciji nivoa holesterola i u održavanju nivoa šećera u krvi stabilnim.

 

Tagovi: enzim glukoza varenje vlakna

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94688 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
15161718192021
222324
25
262728
2930     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: