Kako alge poboljšavaju kvalitet ishrane?

Veličina:
AAA

Pojedini stručnjaci su uvereni da se upotrebom algi u svakodnevnoj ishrani mogu ublažiti štetni efekti konzumiranja visokokalorične (brze) hrane i smanjti faktori rizika poput povišenog holesterola u krvi, gojaznosti, i sl. koji doprinose razvoju kardiovaskularnih oboljenja. Mlevene suve alge mogu se dodavati testu za hleb, peciva ili picu. Alge se mogu koristiti i u jelima sa mesom ili tofuom, supama od povrća i salatama. Prema nedavno objavljenoj studiji kanadskih i danskih istraživača, dodavanjem morskih algi pri spremanju hrane poboljšava se kvalitet ishrane kao i ukus samog jela, dok se istovremeno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Tagovi: alge kardiovaskularno zdravlje prevencija višak kilograma vlakna

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 93900 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
     12
3
456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: