Koji sastojak karija nas štiti od zapaljenja?

Veličina:
AAA

Korišćenje kari mešavine začina u ishrani poboljšava antioksidativnu zaštitu organizma i samim tim i rizik od hroničnih oboljenja. Kurkuma, začin koji kariju daje karakterističnu žutu boju, pomaže u snižavanju nivoa ukupnog i LDL holesterola u krvi, dok povećava nivo HDL holesterola. Kurkuma se naročito koristi u prevenciji infekcija digestivnog trakta, kao i za prevenciju i ublažavanje bola i zapaljenja kod reumatoidnog artritisa. Istraživanja su potvrdila da kurkuma ima bitno protivupalno dejstvo koje se može porediti sa delotvornošću pojedinih nesteroidnih antiinflamatornih lekova.

Tagovi: HDL holesterol LDL holesterol bol bol digestivni sistem reumatoidni artritis

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 93176 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
 
1
23456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: