Dve dobre i jedna loša vest kada je u pitanju čokolada

Veličina:
AAA

Masti i ulja koja se nalaze u kakao zrnima, pa i u čokoladi sadrže masti koje nemaju nikakav negativan uticaj na ukupan nivo holesterola u krvi. U čokoladi se nalaze oleinska, stearinska i palmitinska kiselina, u istoj razmeri. Oleinska kiselina je jedna od zdravih masti koje se nalaze i u maslinovom ulju, stearinska kiselina je zasićena masnoća koja snižava nivo holesterola dok je palmitinska kiselina ta koja povećava rizik od nastanka oboljenja srca. Dakle, samo jedna trećina masti iz čokolade može imati negativne efekte po naše zdravlje.

 

Tagovi: holesterol krv ukupni holesterol masti stearinska kiselina palmitinska kiselina

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92160 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
     12
3456789
10111213141516
17
181920212223
24252627282930
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: