Ren je korenasto povrće koje se najčešće koristi kao začin odnosno dodatak jelima. Ovaj ljuti koren sadrži brojna biljna jedinjenja deluju kao antioksidansi...
Gljivične infekcije su u najvećem broju slučajeva (90%-95%) uzrokovane prekomernim rastom gljivica iz roda Candida, i to najčešće vrste Candida albicans...
Svrab u grlu može biti jedan od prvih simptoma bakterijske ili virusne infekcije, ali isto tako može biti i simptom alergije (npr. alergije na polen)...
Visok krvni pritisak (hipertenzija) predstavlja faktor rizika za srčana oboljenja, moždani udar, bolesti bubrega i druge tegobe. Redovno bavljenje fizičkim aktivnostima, kao i odgovarajuća ishrana, bogata određenim nutrijentima, mogu pomoći u regulaciji krvnog pritiska...
Prema istraživanju koje je sprovedeno na 500 000 ljudi, pokazalo se da osobe koje redovno jedu ribu zahvaljujući toj navici smanjuju rizik od kolorektalnog karcinoma...
Verovali ili ne, breskve se gaje već preko 8000 godina i smatra se da su potekle iz Kine. Breskva kao i nektarine, šljive, kajsije, trešnje, višnje i bademi pripadaju porodici ruža...
U ranijim tekstovima govorili smo o povoljnim zdravstvenim efektima konzumiranja semenki susama a danas se osvrćemo na to zašto je dobro koristiti susamovo ulje (kako u ishrani, tako i topikalno)...
Naučnici su utvrdili da bi smanjenje dnevnog kalorijskog unosa za 300 kalorija bilo dovoljno da se poboljšaju biomarkeri za metabolički sindrom kao što su ...
U našim krajevima čaj i marmelada od šipka su prilično popularni, a da li ste znali koliko je šipak zapravo zdrav? Danas delimo sa vama nova otkrića u pogledu povoljnih zdravstvenih efekata konzumiranja šipka.
Glavobolje su relativno čest problem, i za neke ljude svakodnevna tegoba. Postoji više tipova glavobolje - poput tenzionih, klaster i migrenoznih glavobolja.