7 čajeva za lepu i zdravu kožu

Veličina:
AAA

Poznato je da čajevi blagotvorno deluju na organizam - mogu da pomognu kod otežanog varenja, da podstaknu prirodne procese eliminisanja toksina iz organizma, kao i da pomognu kod napetosti i lošeg raspoloženja. Zanimljivo je da čajevi mogu povoljno da utiču i na izgled kože - možete ih piti, ali i nanositi direktno na kožu kad se prohlade. Koji su najbolji čajevi za kožu?

Kamilica - čaj od kamilice poboljšava kvalitet sna, a poznato je da se tokom sna koža regeneriše. Oblozi od čaja od kamilice mogu da umire crvenilo kože, kao i da pomognu kod podočnjaka i otečenih kapaka.

Nana - zahvaljujući mentolu koji sadrži, čaj od nane je izvrstan za masnu kožu budući da smanjuje stvaranje sebuma i podstiče regeneraciju ćelija kože. Prohlađeni čaj od nane možete koristiti za umivanje ili pak za obloge koje ćete držati na licu tokom 15 minuta, kao masku.

Đumbir - ovaj čaj obiluje antiinflamatornim sastojcima i podstiče varenje. Ukoliko patite od lošeg varenja, to se često odražava i na kožu, tako da podsticanjem procesa varenja đumbir posredno doprinosi lepšem izgledu kože.

- Čaj od korena maslačka - ovaj čaj je bogat antioksidansima i sastojcima koji jačaju imunitet i koji povoljno deluju na kožu. Blagotvorno deluje na jetru i podstiče detoks organizma pa samim tim prolepšava i ten.

- Čaj od crvenog grma (rooibos) - sadrži mineral cink i alfa-hidroksi kiseline koje podržavaju zdravlje kože i ublažavaju probleme sa aknama i bubuljicama.

- Zeleni čaj - katehini, antioksidansi iz ovog čaja umanjuju oštećenja nastala sunčevim dejstvom i pomažu u prevenciji nastanka bora.

- Crni čaj - sadrži aktivne sastojke koji deluju protivupalno i usporavaju proces starenja. Sveže napravljen, prohlađen čaj možete koristiti nakon čišćenja, za završno ispiranje kože lica.

 

Tagovi: biljni čaj koža nega kože zdrava koža

Izdvajamo za vas

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94694 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
15161718192021
2223
24
25262728
2930     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: