Kako se izboriti s grinjama i zagađivačima u zatvorenom prostoru?

Veličina:
AAA

REŠITE SE SEZONSKIH ALERGIJA

KAKO SE IZBORITI S GRINJAMA I ZAGAĐIVAČIMA U ZATVORENOM PROSTORU?

Da li ste se zapitali zašto je naš organizam zimi više podložan prehladama i bolestima? Osim niskih temperatura i manjka nutritijenata, jedan od razloga što smo skloni alergijama i što nam je imuni sistrem slabiji jesu i dugi boravci u zatvorenim i zagušljivim prostorijama. Nivo otrovnih supstanci u vazduhu u zatvorenom prostoru je 40%–100% veći nego u spoljašnjoj sredini. Pored kućne prašine, jaki alergeni, iritanti i otrovi nalaze se u isparenjima od deterdženta i hemikalija, čađi, grinjama, buđi, dimu od cigareta i štetnim mirisima. 
 

Zašto su grinje toliko opasne?

“Činjenica je da većina ljudi nema problem s prašinom, već s grinjama i mikroorganizmima kojima odgovaraju zagušljive, tople i vlažne prostorije. Milioni grinja žive na našim krevetima, tepisima, delovima nameštaja, u garderobi i kaputima i jedan su od najvećih uzročnika alergijskog rinitisa i astme, posebno kod male dece” – navodi doktorka Milica Komnenić iz ordinacije Zepter Medical, na Novom Beogradu. 
 
Izlučevine od grinja sadrže proteinske supstance, koje, kada se udahnu ili prenesu dodirom, iritiraju sluznice i izazivaju kijanje, curenje ili svrab nosa i suzne oči. Kada ovo stanje pređe u hroničnu alergiju, onda dolazi do otežanog disanja, “zviždanja” pluća i na kraju gušenja i astmatičnoh napada. Ove simptome ne treba zanemarivati, posebno ako imate i kućne ljubimce. Veoma štetni su i osveživači vazduha, koji se nikako ne preporučuju u prostorijama s malom decom. Da li pomaže terapija medikamentima? “Terapija je samo kratkoročno rešenje, jer suzbija simptome, ali činjenica je da se alerigija može vratiti svakog časa!” – dodaje doktorka Komnenić.
 
Zašto smo zimi umorni i bezvoljni?
Osim grinja i prašine, suv vazduh u zatvorenim prostorijama, dodatno slabi naš organizam i povećava sklonost ka infekcijama respiratornih organa i obolevanju. Suv vazduh dovodi čoveka u stanje bezvoljnosti, umora, i smanjenja koncentracije, a koža postaje suva i ispucala. Zbog toga je neophodno češće pročišćavati vazduh i konstantno održavati određenu temperaturu. Kako to postići, kada je napolju mraz i temperatura u velikom minusu pa nismo u mogućnosti da često provetravamo prostorije?
 

Trajno rešenje – prećišćivači za vazduh!

 
“U današnjim uslovima života, najbolje, trajno rešenje daju visokokvalitetni prečišćivaći vazduha. Najbolji na tržištu i dobitnik najviših ocena nezavisnog tima stručnjaka “Experten testen” jeste prečišćivač i jonizator vazduha Therapy Air Ion kompanije Zepter. Therapy Air Ion filtrira, prečišćava i obogaćuje vazduh negativnim jonima. U svom sistemu sadrži pet filtera i generator negativnih jona koji zajedničkim radom obezbeđuju savršeno čist vazduh. Filteri uklanjaju krupne čestice prašine, buđ, perut, dlake od kućnih ljubimaca. Antibakterijski filter uklanja bakterije veće od 1 mikrona i sitnije čestice prašine. HEPA filter efikasno eliminiše duvanski dim, dok antibakterijski tiabendazol uklanja bacile, spore, gljivice i mikrobe, čime se sprečavaju moguće infekcije. Zaštitni antialergijski filter efikasno eliminiše bakteriju Legionella, veoma opasnu za bebe, kao i još nekoliko drugih bakterija koje se stvaraju u klima-uređajima. Antialergijski filter sadrži ekstrakt ginko bilobe, te se preporučuje astmatičarima, obolelima od plućnih bolesti i bolesti krvnih sudova. 
 

 

Najbolji prečišćivač i jonizator vazduha na tržištu u Nemačkoj!

Zepter Therapy Air Ion, prema oceni nezavisnih nemačkih stručnjaka, razlikuje se od ostalih jer je idealan za osobe koje pate od alergija i imaju vrlo neprijatne i burne reakcije na sve vidove čestica iz vazduha. Aparat je tih, a rezultati primene vidljivi su nakon vrlo kratkog vremena upotrebe. Filter sa aktivnim kokosovim ugljem osvežavajuće deluje u prostoriji i apsorbuje sve otrovne gasove i neprijatne mirise čime se postiže efekat stalne svežine i prijatnosti u vašem domu.
Negativni joni koje Therapy Air Ion stvara uspostavljaju balans bioenergetskih polja u našem organizmu poboljšavajući sve telesne funkcije i energiju. Zahvaljujući dvostrukom dejstvu specijalnih filtera i negativnih jona Therapy Air iOn jonizator pretvoriće vaš dom u pravu vazdušnu banju. Udisaćete čist vazduh, obogaćen negativnim jonima, a time ćete i poboljšati vaše psiho-fizičko zdravlje. 
 
Velika snaga motora garantuje dobar kvalitet vazduha u prostorijama od 25 m² do 130 m², a moderan dizajn Therapy Air iOn savršeno se uklapa u ambijent stana, kuće ili kancelarije. 

Više o dejstvu aparata i samim karakteristikama saznajte na: www.zepter.rs ili pozivom na broj: 011 311 3233 i 069 311 3233.

Tagovi: alergija alergija na polen filter za vazduh grinje jonizator vazduh zepter

Izdvajamo za vas

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94691 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
15161718192021
22
23
2425262728
2930     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: