 Brojna istraživanja su ukazala na povoljne zdravstvene efekte svakodnevnog konzumiranja manje količine crne čokolade kao što su poboljšanje raspoloženja, niži krvni pritisak i manji rizik od kardiovaskularnih oboljenja, bolje moždano zdravlje, itd. Crna čokolada i kakao sadrže fitonutrijente koji štite krvne sudove i poboljšavaju cirkulaciju krvi u mozgu, pa samim tim i koncentraciju i raspoloženje, ali je bela čokolada lišena ovih aktivnih sastojaka. S druge strane, bela čokolada je bogata vitaminima B-kompleksa, kalcijumom i kalijumom. Ipak, zbog mnoštva antioksidansa koje crna čokolada sadrži, kao i visokog sadržaja gvožđa i magnezijuma, savetujemo vam da, kad god možete, radije izaberete crnu čokoladu sa što većim procentom kakaoa.
Brojna istraživanja su ukazala na povoljne zdravstvene efekte svakodnevnog konzumiranja manje količine crne čokolade kao što su poboljšanje raspoloženja, niži krvni pritisak i manji rizik od kardiovaskularnih oboljenja, bolje moždano zdravlje, itd. Crna čokolada i kakao sadrže fitonutrijente koji štite krvne sudove i poboljšavaju cirkulaciju krvi u mozgu, pa samim tim i koncentraciju i raspoloženje, ali je bela čokolada lišena ovih aktivnih sastojaka. S druge strane, bela čokolada je bogata vitaminima B-kompleksa, kalcijumom i kalijumom. Ipak, zbog mnoštva antioksidansa koje crna čokolada sadrži, kao i visokog sadržaja gvožđa i magnezijuma, savetujemo vam da, kad god možete, radije izaberete crnu čokoladu sa što većim procentom kakaoa.

 
      