Pravilno održavanje higijene u kuhinji

Veličina:
AAA

Pravilna higijena ruku pre i tokom pripremanja hrane se podrazumeva, ali šta je sa skrivenim bakterijama na dasci za sečenje? Da bi se izbegla eventualna trovanja, jako je važno da posle svake upotrebe (naročito posle sečenja mesa i ribe) dobro operete i osušite kuhinjsku dasku. Zamenite je čim vidite da je da je izbrazdana od sečenja jer je tada pravilno čišćenje otežano. I kuhinjski sunđer kojim je perete i krpa kojom je brišete moraju biti čisti, naravno. Povremeno je ostavite da odstoji u vreloj vodi jer visoka temperatura ubija mikrobe ma gde da se oni kriju.

Tagovi: higijena kuhinja kuvanje

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94689 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
1516171819
20
21
22232425262728
2930     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: