Kako nas korijander štiti od pojedinih kancerogenih materija?

Veličina:
AAA

Dve nedavne studije pokazale su da pojedini začini, među kojima je i korijander, mogu da spreče stvaranje kancerogenih materija pri spremanju mesa na visokim temperaturama.

Pečeno, prženo ili grilovano meso, sa potamnelim, "dobro pečenim" delovima, sadrži veće količine heterocikličnih amina, a često konzumiranje ovakve hrane povezuje se sa većim rizikom od raka. Osim korijandera, dodavanjem kurkume i kima mesu pre prženja ili pečenja u određenoj meri može da se spreči stvaranje ovih kancerogenih jedinjenja.

Tagovi: karcinom začini kancerogene materije

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92427 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
 123456
78910111213
14151617
18
1920
21222324252627
28293031   
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: