Kako nas korijander štiti od pojedinih kancerogenih materija?

Veličina:
AAA

Dve nedavne studije pokazale su da pojedini začini, među kojima je i korijander, mogu da spreče stvaranje kancerogenih materija pri spremanju mesa na visokim temperaturama.

Pečeno, prženo ili grilovano meso, sa potamnelim, "dobro pečenim" delovima, sadrži veće količine heterocikličnih amina, a često konzumiranje ovakve hrane povezuje se sa većim rizikom od raka. Osim korijandera, dodavanjem kurkume i kima mesu pre prženja ili pečenja u određenoj meri može da se spreči stvaranje ovih kancerogenih jedinjenja.

Tagovi: karcinom začini kancerogene materije

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92538 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
      1
2345678
9
10
1112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: