Svetlosna terapija koja spasava od smrtonosnih posledica dijabetesa!

Veličina:
AAA

Od dijabetesa ili posledica dijabetesa u Srbiji godišnje umre 10.000 ljudi, dok u svetu, na svakih 6 sekundi umre jedna osoba – pokazuje statistika Svetske zdravstvene organizacije. „Dijabetes je podmukla bolest koja ne daje znake ozbiljnog oboljenja ili vam se u prvi mah ne čini da imate problem sa šećerom. A kada znaci dijabetesa postanu očigledni, bolest je značajno napredovala” – ističe doktorka Milica Komnenić iz Bioptron centra u Beogradu. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, danas u svetu ima 347 miliona obolelih od šećerne bolesti. U Srbiji je registrovano 700.000 obolelih, što predstavlja 9% ukupne populacije.

Ako imate ove simptome, obavezno proverite zdravstveno stanje

Iako vam se neki simptomi u prvi mah mogu učiniti bezazlenim, oni zapravo mogu biti poziv na uzbunu! Simptomi dijabetesa, na koje možda nećete odmah obratiti pažnju, su: preterana žeđ, glad, zamagljen vid, nekontrolisan gubitak težine, umor i slabost, česte infekcije, trnjenje u rukama i nogama, osetljive desni i osetljiva koža. „Diabetes mellitus uzrokovan je, pre svega, prekomernom težinom, usled nepravilne i nezdrave ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti. Svaki kilogram prekomerne težine povećava verovatnoću nastanka šećerne bolesti za 10%” – ističe doktorka Komnenić. Kineska studija (The China Study by T. Colin Campbell, PhD and Thomas M. Campbell II) pokazala je da se u Americi, u poslednjih 10 godina, broj obolelih od dijabetesa mlađih od 30 godina života povećao za 70%, što upućuje na direktnu vezu sa nepravilnom ishranom. Dijabetes je posledica komplikacija na krvnim sudovima mozga i nerava, te brzo može dovesti do ozbiljnog stanja ili smrtnog ishoda.

Sprečite opasne posledice dijabetesa na siguran način

Posledica nedovoljne količine insulina je povećana količina šećera u krvi, a to dovodi do oštećenja na krvnim sudovima. „One se najčešće ispoljavaju na stopalu ili na krvnim sudovima potkolenice i natkolenice. Kod dijabetičara se istovremeno s vaskularnim, dešavaju i promene na perifernim nervima, što se manifestuje kao smanjen osećaj ili trnjenje i žarenje u nožnim prstima ili stopalima” – dodaje doktorka Komnenić. Dijabetičko stopalo je posledica neuro-ishemijskih promena koje se povremeno komplikuju dodatnom infekcijom. Nastanak gangrene može dovesti do amputacije, a to su značajni uzroci morbiditeta i invalidnosti kod obolelih od dijabetesa. Dijabetes je prvi netraumatski uzrok amputacija u skoro svim zemljama (preko 50% svih netraumatskih amputacija izvršeno je kod dijabetičara). Prvi i najznačajniji korak u lečenju jeste drastična promena ishrane za šta se preporučuje pravilna priprema hrane u Zepter posuđu, bez masti, ulja i soli, gde se čuvaju svi bitni vitamini i minerali u namirnicama.

Kako sačuvati perifernu cirkulaciju kod dijabetičara?

Ukoliko je bolest napredovala, najvažnije je sačuvati perifernu cirkulaciju, kako ne bi došlo do neželjenih posledica, gangrene i amputacije dela tela zahvaćenog gangrenom. Dakle, neophodno je uključiti i polarizovanu svetlosnu terapiju, koja će 3 do 5 puta ubrzati zarastanje rana i dovesti do obnavljanja cirkulacije i povlačenja simptoma neuropatije. „Dobro je da postoji terapija koja nije agresivna i koja se može sprovoditi i u kućnim uslovoma, a to je Bioptron polarizovana svetlosna tererapija! Preporuka je da se Bioptron medicinski aparat koristi i kao preventivna terapija, koja će sačuvati perifernu cirkulaciju dijabetičara i sprečiti komplikacije, poput polineuropatije, ulkusnih rana i dijabetičkog stopala” – ističe doktorka Komnenić. Bioptron svetlosna terapija može se koristiti bez pomoći lekara.

Bioptron polarizovana svetlosna terapija značajno ubrzava zarastanje rana

Bioptron svetlosna terapija deluje na nivou ćelija povećavajući nivo ATP – ćelijske energije, lokalno ubrzava cirkulaciju, povećava količinu kiseonika u tkivima i stimuliše regenerativne i reparativne procese. Svakodnevnom upotrebom Bioptron medicinskog aparata, brzo se mogu videti promene zarastanja na koži i tkivu, a sama osoba se oseća bolje i sigurnije.

 

Bioptron centar u Beogradu otvoren je za sve osobe koji imaju zdravstvenih problema i koje žele da dođu na besplatnu terapiju Bioptron medicinskim aparatom. Zainteresovani se mogu prijaviti na broj telefona: 011/311 3233, 069/311 3233 ili on-line na: www.bioptron.rs.

Ponudu Zepter medicinskih aparata možete pogledati na: Zepter Shop-u
 

Tagovi: Bioptron polarizovana svetlosna terapija dijabetes dijabetičko stopalo gangrena svetlosna terapija zarastanje rana

Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentarWellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


NajčitanijeAnketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 93911 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
     12
345
6
789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: