Najbolji način pripreme povrća bogatog vitaminom A

Veličina:
AAA

Da bismo što bolje iskoristili vitamin A iz povrća potrebno je da imamo na umu kakav vid pripreme jela od povrća može da utiče na gubitak ovog vitamina. Šargarepa, bundeva i slatki krompir (batat) naročito su bogati vitaminom A. Međutim, ukoliko koristite ulje tokom prženja ili kuvanja, ta praksa može dovesti do gubitka vitamina A iz hrane pošto je ovaj nutrijent rastvorljiv u masti. Ovo povrće je najbolje peći ili kuvati u vodi i na kraju pripreme dodati ulje po želji.

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92491 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
    123
45678910
11121314151617
18
19
2021222324
252627282930 
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: