 Vrsta mesa koja se nažalost jako malo proizvodi i koristi na našim prostorima jeste zečetina. Meso zeca je poznato pre svega po izuzetno malim količinama masti, holesterola i kalorija, a u pitanju je meso sa velikim procentom proteina. Zečetina je nekada bila namirnica koja se jela skoro pa svakodnevno, umesto piletine, jer su ljudi ranije lovili zečeve a nisu gajili i kupovali piletinu u meri koliko to danas čine. Iako se danas zna koliko dobrih stvari zečetina može doneti našem organizmu, zašto se ona ne jede koliko neke druge vrste mesa?
Vrsta mesa koja se nažalost jako malo proizvodi i koristi na našim prostorima jeste zečetina. Meso zeca je poznato pre svega po izuzetno malim količinama masti, holesterola i kalorija, a u pitanju je meso sa velikim procentom proteina. Zečetina je nekada bila namirnica koja se jela skoro pa svakodnevno, umesto piletine, jer su ljudi ranije lovili zečeve a nisu gajili i kupovali piletinu u meri koliko to danas čine. Iako se danas zna koliko dobrih stvari zečetina može doneti našem organizmu, zašto se ona ne jede koliko neke druge vrste mesa?

 
      