Patlidžan što manje termički obrađujte

Veličina:
AAA

Patlidžan je veoma zdravo povrće koje kada se jede na pravi način, ne previše termički obrađen. Dovoljno je patlidžan samo kratko grilujete ili kratko obarite i tako ćete obezbediti da u mesu patlidžana ostane dovoljno vlakana koja su i više nego povoljna za naš digestivni trakt. Patlidžan kao biljka sa visokim sadržajem dijetetskih vlakana na prvom mestu prevenira nastanak raka debelog creva jer patlidžan ima svojstvo upijanja toksina za koje se tvrdi da su izazivači malihnih promena u ljudskom organizmu.

 

Tagovi: patlidžan rak debelo crevo rak debelog creva digestivni trakt

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92426 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
 123456
78910111213
14
15
1617181920
21222324252627
28293031   
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: