Kukuruz sadrži antocianis, zeksatin, beta karoten, lutein, vaniličnu kiselinu, kafeičnu kiselinu, kaumaričnu kiselinu. Sve ove supstance koje pojačavaju antioksidantno dejstvo kukuruza i time ga čine namirnicom koja je na spisku namirnica koje se preporučuju u dijetetskim režimima ishrane.
Veliki je broj ljudi koji misli da kukuruz zapravo i nije nešto preterano zdrava namirnica, ali je u pitanju žitarica koja sadrži veliki broj fitonutrijenata. Ove materije, po nekim od najnovijih istraživanja, stimulišu stvaranje dobrih bakterija u tankom crevu.
Žuta boja je boja koju najčešće povezujemo sa kukuruzom, ali postoje i crveni, plavi, roze, ljubičasti ili crni kukuruz. Bez obzira koja mu je boja kukuruz sadrži mnoštvo vitamina i minerala. Pre svega sadrži vitamine B5 i B3, zatim vitamin C, a od minerala magnezijum, fosfor, gvožđe, kalijum..
Beneficije koje kukuruz kao jedna od najrazprostranjenijih zitarica, ima na ljudski organizam su prevencija srčanih tegoba, kontrola nivoa šećera u krvi, pa čak i prevencija defekta pupčane vrpce tokom trudnoće. Kukuruz je žitarica koja se danas jede u svakom delu planete.
I nakon uspostavljanja dijagnoze, depresija se kod većine ljudi ne leči pravilno. Kako je depresija, kao mentalna bolest, nedovoljno objašnjena samom pacijentu, tako sam pacijent nema dovoljno informacija o lečenju. Preko 50% pacijenata dobija medikamentoznu terapiju, bez dodatne psihoterapije.
Svakako da u depresivni poremećaj ličnosti mogu nekoga uvesti situacije velikog emotivnog ili fizičkog straha ili stresa. Depresija može biti kratkotrajna ali najčešće je u pitanju dugotrajna, depresija koja traje duže od 3 nedelje ili mesec dana i ako primetno remeti aktivnosti svakodnevnog života.
Depresija je stanje potištenosti i stanje bezvoljnosti za bilo kojom vrstom aktivnosti, psihičke ili fizičke. Ovo stanje se odražava na celu ličnost, na ponašanje, dnevne potrebe i postupke, socijalne navike, pogled na svet oko sebe, promeniće se izkazivanje emocija, reagovanje na tuže emocije.