Monozasićene masti koje se nalaze u mesu avokada su zapravo najzdraviji deo ovog voća. Ove masti su zdrave po naš organizam i one utiču na ukupan holesterol. Hrana poput avokada, bogata nezasićenim mastima, tj. masnim kiselinama čini da se snizi nivo LDL holesterola.
Sva istraživanja do sada su pokazala da su brusnice odlične za sve one koji imaju problema sa masnoćama u krvi, posebno visokim vrednostima holesterola u krvi. Brusnice su pune vitamina C pa tako vrlo uspešno preveniraju nastanak ulcera u organizmu.
Holesterol i trigliceridi su prvi pokazatelji čije velike vrednosti u krvi govore o tome u koliko lošem stanju su naši krvni sudovi i kompletan kardiovaskularni sistem. Limun je isto tako odličan ako želimo pomoći organizmu da se izbori sa mastima koje smo uneli ostalom hranom.
Pored eritrocita, leukocita i sedimentacije, nivoa šećera u krvi, analize koje odrežuju nivo masnoća u krvi su najčešće laboratorijske analize koje se rade u našoj zemlji. Holesterl i trigliceridi su svima već poznate reči ali koliko znamo o tome šta oni zapravo predstavljaju.
Svaka anemija nije ista kod svake osobe, ali postoji par simptoma koje možemo primetiti, kao što su umor, zamor posle ne tako teških fizičkih aktivnosti, bled izgled lica, preskakanje srca, nedostatak vazduha, ali i gubitak kose, pogoršanje srčanih tegoba i generalno loše opšte stanje.
Najčešći medicinski uzrok hroničnog umora anemija, i to pre svega nedostatak hemoglobina i gvožđa u organizmu. Ovakva anemija obuhvata oko 20% muškaraca i preko 40%, kod ženskog dela populacije je češća zbog postojanja fizioloških mesečnih krvarenja tokom menstrualnog ciklusa.
Nije nimalo slučajno to što se crveno i crno vino u pravoslavnoj crkvi smatra simbol Isusove krvi. Pre svega boja crnog vina veoma liči na boju ljudske krvi ali sastav crnog vina je isto tako dobar za našu krv. U crnom vinu se nalaze antioksidanti i polifenoli, najači od njih-resveratol.
Anemija je možda i najčešće patološko stanje crvenih krvnih zrnaca i sadržaja hemoglobina u njima. Dakle razlikujemo od samog starta anemije izazvane smanjenim brojem crvenih krvnih zrnaca ili eritrocita i grupu anemija koje su uzrokovane smanjenom količinom hemoglobina unutar eritrocita.