Kako fermentisane namirnice jačaju imunitet?

Veličina:
AAA

Jogurt, kefir, kombuha, kiseli kupus, kiseli krastavci i ostala turšija koja se pravi prirodnom fermentacijom, a ne dodavanjem sirća, bogati su probioticima koji održavaju ravnotežu crevne mikroflore. Probiotske bakterije poboljšavaju varenje, metabolizam i imunitet. Zanimljivo je da pojedini tipovi jogurta sadrže Lactobacillus reuteri bakterije za koje je otkriveno da blokiraju razmnožavanje virusa u telu kada se razbolimo. Sličan efekat ima i resveratrol koji se nalazi u crnom vinu. Ovaj polifenol se osim u crnom vinu i grožđu, nalazi i u borovnicama, crnoj čokoladi i kikirikiju.

Tagovi: grip imunitet kijavica prevencija probiotici resveratrol

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92388 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
      1
2345678
9101112131415
161718192021
22
23242526272829
30      
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: