Kako fermentisane namirnice jačaju imunitet?

Veličina:
AAA

Jogurt, kefir, kombuha, kiseli kupus, kiseli krastavci i ostala turšija koja se pravi prirodnom fermentacijom, a ne dodavanjem sirća, bogati su probioticima koji održavaju ravnotežu crevne mikroflore. Probiotske bakterije poboljšavaju varenje, metabolizam i imunitet. Zanimljivo je da pojedini tipovi jogurta sadrže Lactobacillus reuteri bakterije za koje je otkriveno da blokiraju razmnožavanje virusa u telu kada se razbolimo. Sličan efekat ima i resveratrol koji se nalazi u crnom vinu. Ovaj polifenol se osim u crnom vinu i grožđu, nalazi i u borovnicama, crnoj čokoladi i kikirikiju.

Tagovi: grip imunitet kijavica prevencija probiotici resveratrol

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94960 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
    123
45678910
1112
13
14151617
18192021222324
252627282930 
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: