Kako korijander smanjuje rizik od raka?

Veličina:
AAA

Dve nedavne studije pokazale su da pojedini začini, među kojima je i korijander, mogu da spreče stvaranje kancerogenih materija pri spremanju mesa na visokim temperaturama. Pečeno, prženo ili grilovano meso, sa potamnelim, "dobro pečenim" delovima, sadrži veće količine heterocikličnih amina, a često konzumiranje ovakve hrane povezuje se sa većim rizikom od raka. Osim korijandera, dodavanjem kurkume i kima mesu pre prženja ili pečenja u određenoj meri može da se spreči stvaranje ovih kancerogenih jedinjenja.

Tagovi: heterociklični amini antikancerogeno dejstvo rak prevencija

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92661 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
  12345
6789101112
13141516171819
2021
22
23242526
2728293031  
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: