Zašto se preporučuje kuvanje spanaća?

Veličina:
AAA

Često možete čuti preporuke da povrće treba jesti sveže, ne kuvano, ali postoji povrće koje sadrži sastojke koji sprečavaju apsorpciju nekih važnih nutrijenata. Spanać, na primer, predstavlja dobar izvor gvožđa i kalcijuma, međutim, oksalna kiselina koja se nalazi u spanaću sprečava njihovu apsorpciju. Oksalnu kiselinu možemo neutralisati kuvanjem, te se zato ovaj način pripreme najčešće preporučuje kad je spanać u pitanju. Ukoliko ste pobornik presne ishrane ili jednostavno volite da koristite svež spanać za pripremu salata i šejkova, preporučljivo je različitim danima koristiti drugo sveže povrće koje ne sadrži bitnije količine oksalne kiseline.

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pogledajte i:

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 92481 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
    123
45678910
1112
13
14151617
18192021222324
252627282930 
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: