Predstavljamo vam novog Internet doktora - doktor.rs 2012!

Veličina:
AAA

Dragi članovi sajta i korisnici, posle dvanaest godina postojanja i nakon tri godine od prethodnog redizajna predstavljamo vam vaš i naš doktor.rs u novom izdanju! (kolekcija leto jesen 2012. ;)

Za novi izgled portala dobrim delom ste zaslužni i vi, slanjem komentara i sugestija, koje verujemo da smo na pravi način uvažili i učinili portal preglednijim i lakšim za korišćenje kako iskusnim članovima tako i novim korisnicima zainteresovanim za zdravlje i medicinu na prostorima Srbije i država u okruženju.

Prethodna verzija, predstavljena 2009. godine, donela je pored svežeg dizajna i niz novih servisa poput NetDoktor dnevnika zdravlja i Mape zdravlja, ali ovaj put smo otišli i korak dalje. Zahvaljujući radu celog tima i svih saradnika, ceo portal je razvijen i programiran od nule, i u njega je ugrađeno kompletno iskustvo od postavljanja sajta, sada davne 2000. godine do danas. Možemo reći da novi izgled portala, pored redizajna donosi i pregršt novih funkcionalnosti ali i dosta unapređenja na tehničkom planu koja su bila neophodna kako bi se sajt učitavao dovoljno brzo u većini modernih browsera ali i najnovijim tablet i smartphone uređajima.

Šta je novo na portalu doktor.rs

Funkcionalnost, jednostavnost kretanja korisnika kroz navigaciju i lakoća dolaženja do informacije su bile naše osnovne ideje vodilje. U tom duhu glavna inovacija je objedinjavanje pretraga svih sadržaja, tekstova, zdravstvenih objekata na mapi zdravlja i diskusija na forumu. Svi tekstovi su sada tematski povezani uz mogućnost čitanja povezanih tekstova po srodnoj ključnoj reči (tagu). Posebna pažnja je posvećena osobama sa slabijim vidom tako da je deo teksta moguće lako uveličati. Uvedene su nove sekcije sa stručnim tekstovim i blogovima lekara autora, tako da možemo očekivati više kvalitetnijeg sadržaja, ali i poboljšanu komunikaciju sa korisnicima jer je sistem komentara sada kroz posebno rešenje integrisan sa forumom.

Kao i do sada, sve funkcionanosti portala su ostale potpuno besplatne za sve korisnike koji traže određenu informaciju ili postavljaju pitanje. Popularni servis Mapa zdravlja, sada je inoviran, i poboljšano je pretraživanje medicinskih ustanova, apoteka i objekata na mapi. Omogućeno je pronalaženje objekata u blizini lokacije korisnika i na web verziji ovog servisa (do sada je to bilo moguće samo u Android aplikaciji).

Kako bi bila olakšana razmena informacija i na jednom mestu obezbeđen pregled relevantnih informacija za sve medicinske događaje, inoviran je i servis za pronalaženje predstojećih medicinskih događaja (sa i bez poena za kontinuiranu medicinsku edukaciju). Do njih je sada moguće lako doći bilo putem interaktivnog kalendara na naslovnoj strani portala ili direktno kroz detaljnu pretragu u sekciji Događaji.

Dnevnik zdravlja – NetDoktor popularni servis za vođenje evidencije / parametara vezanih za zdravlje je u duhu kompletnog redizajna inoviran. Verujemo da će sada biti lakši za snalaženje uz prijatniji dizajn i inovirani prikaz grafikona sa podacima. I dalje sve podatke unete na web portalu možete sinhronizovati sa svjim Android mobilnim telefonom na kome ste instalirali DOKTOR.RS aplikaciju ukoliko koristite isto korisničko ime kao i na sajtu. Merenja uneta putem smartphone-a možete sinhronizovati sa portalom, odštampati i odneti npr. kod nutricioniste. Uskoro na NetDoktoru možete očekivati i druge, nove funkcionalnosti!

Forum je dobio svežiji izgled, i sada je u potpunosti vizuelno integrisan sa ostatkom portala, sa posebnom info linijom gde je olakšano praćenje vesti i noviteta na sajtu dok ste na forumu. Uvažili smo i sve zahteve korisnika sa slabijim vidom tako da su podforumi i važne celine sada istaknute čitljivijim fontom.

Mobilna verzija portala

Pošto veliki broj korisnika portalu pristupa sa tablet uređaja i mobilnih telefona, aktivirali smo posebnu mobilnu verziju sajta putem koje je omogućeno lako čitanje vesti i tekstova. Ukoliko postoji potreba, u svakom trenutku se možete vratiti i na klasičnu verziju. I dalje čvrsto stojimo iza odluke da se izbegne korišćenje Adobe Flash elemenata na svim elementima sajta (izuzev banera) tako da za naš portal možemo reći da je u potpunosti prilagođen iPhone i iPad korisnicima.


Šta dalje?

Slobodno pišite šta vam se dopada, da li imate neki problem u korišćenju ili želite neku novu funkcionalnost. Tu smo za vas već dvanaest godina!

 

Izdvajamo za vas

Pošaljite svoj komentar



grofMomo | 14. novembar 2013 11:07:04

Suuupeeer sajt! Bravo! Evo i ja sam danas postao vaš simpatizer. Srećno i Zdravo! Momo

azuro | 07. jul 2012 15:51:20

Interesuje me kako postaviti pitanje odgovarajućem dr., ako to uopšte postoji na ovom sajtu, ili nisam dobro upućena za takvo što.

Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94689 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425
26
2728
2930     
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: