Zdravo svima. Jel sam vam nedostajala ?
)
Sta se tice hepatita, ostalo je status quo, bez ikakve promene od moj zadni post tu, iz razno raznih razloga. Dakle, idem sada u septembar, i ne znam sta sve od analize cu da radim. Po mome PCR svakako. Pred neki mesec radila sam rapid test Hbsag i i jos je pozitivan, kao i sve do sad. Ali isto radila sam na svome i eho jetra, koji je pokazao da je jetra sad super da cak nije ni zamascena...Radujem se tome. Mada ovo je sve bilo radzeno od ne eksperta, mislim na lekari koi ni sum bili gastroeneterohepatolozi ili infektolozi.Ast i alt isto su mi dobre. Tiroidna, razlicito, ali generalno much better, i ona je sad na prioritet da se dovede i neki red, pa nakon toga, sta god drugo.
Sta se tice Situacija, potpuno ga razumem. Medicinar sa hep B u inostranstvo je po mom mislenje komplikovano. Znam u bivsih Yu prostora uredbe su takve da taj medicinar treba bi biti premesten da radi sve drugo, kako ne bi bio u kontakt sa pacientama (sto isto i nije najlosa stvar). Za u unije, ne znam kako je.
Isto oko interferona. I ja mislim da je vrlo moguce da ako kao nus pojava ima jako burne reakcije, efekat je jaci....mada ko bi znao. Situacija ti imal nucuvene kopije, a sam prilicno srecavala price o Hep B. I bas me zanima cela prica kako ce to biti do kraja. Iskreno nadam se -uspesno.
Moja situacija dok je trajala interferonska terapija je bila nalegodnost ali malo visa, dan nakon aplikacija. Ama bas onako da ukopas glava u krevet, da se isklucis iz sveta i da tones. Sledici dan, sve ok. Negde pre prestanka terapija (ne kompletna) poremetila se stitnaca,mozda od sam intereferon, a mozda i genetski. Tada sam se osecala zasita loso. Ono bas simptome na hipertireidizam i nus pojave interferona.
Umesto 48, primila sam 35.Prekinula sam terapija po naloga specijalista.
Pcr u tok terapija negativan. Nakon 3 meseca od zavrsteak terapija- isto negativan.
Sada samo se nadam da ce sledeci PCR, ko bi bio bas 1 godina nakon zavrsavanje
intereferonska terapija- negativan.
Samo da potsetim da sam imala i malog broja kopije.
Pozdrav svima,
Zelim vam dobro zdavlje.