Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2232 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 145, 146, 147, 148, 149
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Uto Apr 09, 2019 11:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2018 8:17 am
Postovi: 40
Pozdrav Društvo , novi pcr mi je opao, umesto dvanaest ipo milijardi , sada je trista pedeset miliona . Ulazim u obradu za Pegasys . ☺️


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Uto Maj 14, 2019 3:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2018 8:17 am
Postovi: 40
Šta se desava ?:) Niko se ne oglašava, Filia kakvi su nalazi ? Kristina jel i dalje Pcr negativno ? Ostali ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Pet Maj 17, 2019 11:16 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 492
E evo mene.U julu tek idem na kontrolu i ponavljam PCR.Ovako je sve super,regularno.Nalaze nisam vadila.Ustvari jesam u aprilu cisto onako krvnu sliku,uz transeminaze naravno,privatno.I sve je bilo u ref vrednostima,transeminaze super niske,alt 20 ,ast 22,GGT 18 .Tako da se nadam da jeste negativan.vudecemo u julu,tad radim i antigene i antitela .Kako si ti?jesi poceo terapiju?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Ned Maj 19, 2019 3:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2018 8:17 am
Postovi: 40
Nisam još uvek , do kraja meseca trebam da počnem sa Pegasysom , da mi jave da li je prošlo komsijiju , ako mi ne odobre Pegasys , dace mi Tenofovir , inače uradio sam Fibroscan , nalaz je Blaga Fibroza F2


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Sre Jun 12, 2019 11:31 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2018 8:17 am
Postovi: 40
Cao društvo , u bolnici sam , danas primam drugu dozu Pegasys -a ...prvu sam nekako pregurao , jeza , drhtavica , temperatura , bolovi u zglobovima , komiranost , ali posle par dana budeš kao nov :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Uto Jun 18, 2019 8:29 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2017 1:25 pm
Postovi: 27
Drustvo zdravo.
Vidim da se slabije piše a ja mislim da kada se slabije piše na forumu onda ste svi dobro i živite bez stresa.
Princeza i ja smo bile na moru uživkala je i sada je trenutno kod majke.
Strah me je da zbog stresa kroz koji prolazi zbog razvoda roditelja i pritiska koji ima od majke (a jako se stresira samo što to krije pa tek poneki put meni kaže ponešto pa malo popričamo na tu temu) ne aktivira virus jer poznato je da je stres okidač svih zdravstvenih problema. A ona je prepametna i preosetljiva princeza.

Budite dobro


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Čet Jun 20, 2019 1:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2018 8:17 am
Postovi: 40
Temida, mislim da trebas da se opustis , ona je mala , dok bude porasla sticice lek koji ce moci da je skroz ocisti, rade sad na nekom leku koji odlicno ocisti hronicni hepatit B, ali je jos u ekperimelntalnoj fazi, dobijaju ga samo ljudi u Australiji, cim se bude odobrio za par godina sigurno ce se pojaviti genericka verzija u Indiji, a to je barem lako nabaviti.Nego razmisljam Filia je imala mali broj kopija, da je nije strefilo to sa stitnom i da nije morala da prekine Pegasys, verovatno bi do kraja terapije bila Hbs negativna, ja za sebe ne znam sta da mislim, juce sam primio trecu dozu, i odlicno ga podnosim, e sad dal je to dobro ili lose ne znam, kazu da valja kad su prisutni temperatura i simptomi gripa jer je kao tad interferoni ciste virus, ali nadam se da deluje, jedva cekam da izvadim pcr za 6 meseci, mada cu ga nekako na kvarnjaka uraditi uskoro, cisto da vidim jer ova terapija radi :D
Inace sam do skoro imao obaveze oko faxa, ali sad kako je to gotovo i kako je pocela terapija hvata me jaka panika i paranoja u smislu, "Sta ako terapija ne uspe, sta ako razvijem cirozu, sta ako ostanem pozitivan-da li cu moci sa tim statusom da se zaposlim u bolnici u inostranstvu"....bla,bla...sa druge strane se trudim da razmisljam da sam mlad i da ovo mora da upali...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Pet Jun 21, 2019 7:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 12, 2018 8:37 pm
Postovi: 21
Malo mr nervira ovaj sajt szo iskucam referat i kad kliknem na posalji ode mast u propast.. al ajde..
Drago mi je Situacija_ da si konacno krenuo sa terapijom, i nemoj da te takve misli more jer ne moze da ti ide ka pogorsanju, moze samo ka boljitku. Samom terapijom zaustavljas aktivnost virusa sto samim tim daljeg ostecenja ne moze biti, moze samo i ta bljaga fibroza da ti se poboljsa, o cirozi nemoj ni da razmisljas. Bitno je da te pegasus ne ometa u redovnim svakodnevnim aktivnostima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Pet Jun 21, 2019 7:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 12, 2018 8:37 pm
Postovi: 21
Bio sam u guzvi pa nisam stizao da se javljam. U sustini danas sam srecan, jer su mi konacno posle godinu i po dana pali enzimi na normalu. I cuveni AST. UZ nalaz uredan. Ja se super osecam, ni ne razmisljam visr o problemu, o ovome razmisljam toliko koliko mi treba ujutro (10sec) vremena da stavim zeffix u usta i progutam. Zivot je lep, nema razloga gubiti vreme lupajuci glavom. Pozitivne misli su najbotnije. Odoh sad da se napijem sto su mi enzimi pali da proslavim ( sokom od jabuke hahha ) poz od mene ljudi i svako dobro :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Pon Jun 24, 2019 11:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2017 1:25 pm
Postovi: 27
Situacija_ je napisao:
Temida, mislim da trebas da se opustis , ona je mala , dok bude porasla sticice lek koji ce moci da je skroz ocisti, rade sad na nekom leku koji odlicno ocisti hronicni hepatit B, ali je jos u ekperimelntalnoj fazi, dobijaju ga samo ljudi u Australiji, cim se bude odobrio za par godina sigurno ce se pojaviti genericka verzija u Indiji,i...


Da Situacija znam za to ali naravno ne mogu da ne brinem jer je ona slatka mala princeya koju obožavam i naravno da bih i život dala za nju.
Nadam se da će leka uskoro biti ne samo zbog nje nego i zbog svih vas i da će svima pomoći. Nemoj da se sekiraš oko posla jer je hepatit b baš rasprostranjen (tek sada i ja saznajem koliko ljudi oko nas ima hepatit - mada o tome retko ko priča) i to nigde nije bila prepreka za zaposlenje.

Samo vodite zdrav život i sve će biti u redu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Pet Jun 28, 2019 6:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 28, 2019 4:47 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima na temi ( i na forumu).
Već 14 dana iščitavam ovu temu. Pre dve nedelje sam upućen na virus test (HBsAg i Anti HCV At ).

Laboratorijski nalazi KKS od 15. 02. 2019 (pominjem samo neke - valjda bitne):

- bilirubin D = 4.3 .....( 0 - 3.4)
- gGT = 64 ............. ( 0 - 55)
- sedimentacija = 20 ( i glukoza 6.6).
Najpre je bilo, da je sve ok,.. pa zatim je bilo nekoliko dijagnoza, ... na kraju je napisana : Reaktivni hepatitis - nespecifični.
---------------------------------------------------------
Laboratorijski nalazi KKS od 10. 06. 2019 :

- bilirubin D = 13.7 ....... (0 - 8.6)
- bilirubin ukupni = 25.8 .. (0 - 24)
- gGT = 159 ....................( 0 - 55)
- ALT = 130 ....................( < 78 )
- AST = 105 .....................( < 37)
----------------------------------------------------------
Laboratorijski nalazi KKS od 27. 06. 2019 :

-bilirubin D = 6.0 ....... (0 - 3.4)
-gGT = 257 ....................( 0 - 55)
- ALT = 115 .... ..........( < 78)
- AST = 35 ..............( < 37)
- ALP = 131 ......................( < 120)
sedimentacija 23 (glukoza 7.5)

i na ove rezultate analize i simtome: - bol ispod desnog rebarnog luka, uvećana jetra na UZ, povremene jeze (gorušice),bleda stolica, taman urin... blaga žutica, bolovi u telu, gastroenterolog me upućuje da ponovim analizu KKS za dve nedelje ( izbacuje par , ranije propisanih lekova, koji su mogući uzročnici) i šalje me na virus test. Čekao sam deset dana,. i već se skoro pripremio za nalaze. Danas podigao rezultate: Oba testa su negativna .

Šta dalje ? Na čega sumnjati? Ide sezona GO, neće biti lekara (specijalista)u bolnicama, pa ako je neko imao sličan slučaj ili ume da tumači ove rezultate analize KKS, bio bih zahvalan.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hepatitis B (hronicni)
PostPoslato: Pet Jun 28, 2019 8:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 12, 2018 8:37 pm
Postovi: 21
Novicki je napisao:
Pozdrav svima na temi ( i na forumu).
Već 14 dana iščitavam ovu temu. Pre dve nedelje sam upućen na virus test (HBsAg i Anti HCV At ).

Laboratorijski nalazi KKS od 15. 02. 2019 (pominjem samo neke - valjda bitne):

- bilirubin D = 4.3 .....( 0 - 3.4)
- gGT = 64 ............. ( 0 - 55)
- sedimentacija = 20 ( i glukoza 6.6).
Najpre je bilo, da je sve ok,.. pa zatim je bilo nekoliko dijagnoza, ... na kraju je napisana : Reaktivni hepatitis - nespecifični.
---------------------------------------------------------
Laboratorijski nalazi KKS od 10. 06. 2019 :

- bilirubin D = 13.7 ....... (0 - 8.6)
- bilirubin ukupni = 25.8 .. (0 - 24)
- gGT = 159 ....................( 0 - 55)
- ALT = 130 ....................( < 78 )
- AST = 105 .....................( < 37)
----------------------------------------------------------
Laboratorijski nalazi KKS od 27. 06. 2019 :

-bilirubin D = 6.0 ....... (0 - 3.4)
-gGT = 257 ....................( 0 - 55)
- ALT = 115 .... ..........( < 78)
- AST = 35 ..............( < 37)
- ALP = 131 ......................( < 120)
sedimentacija 23 (glukoza 7.5)

i na ove rezultate analize i simtome: - bol ispod desnog rebarnog luka, uvećana jetra na UZ, povremene jeze (gorušice),bleda stolica, taman urin... blaga žutica, bolovi u telu, gastroenterolog me upućuje da ponovim analizu KKS za dve nedelje ( izbacuje par , ranije propisanih lekova, koji su mogući uzročnici) i šalje me na virus test. Čekao sam deset dana,. i već se skoro pripremio za nalaze. Danas podigao rezultate: Oba testa su negativna .

Šta dalje ? Na čega sumnjati? Ide sezona GO, neće biti lekara (specijalista)u bolnicama, pa ako je neko imao sličan slučaj ili ume da tumači ove rezultate analize KKS, bio bih zahvalan.

Vas nalaz vise lici da se radi o nekoj opstruktivnoj zutici ( svetla stolica, upaljena uvecana jetra, iskljuceni testovi na hepatitis b i c, povisen bilirubin, uz nema tumorskih promena. ) dijagnoza je univerzalna, zo sto pise da je nespecificno, znaci da se tacan uzrok upale jetre ne zna! Zbog toga vam vas lekar daje i da radite jednu po jednu analizu s kojom iskljucuje jedan po jedan uzrok upale ( upala pored virusne postoje i mnoge druge). Budite strpljivi i konsultujte se sa vasim lekarom jer on najbolje zna sta radi. Ovo sve sto ste naveli su univerzalne nespecificne tegobe koje se mogu pripisati sitokom dijapazonu dijagnoza kod bolesti jetre. Bice to dobro, bitno je da je ono najgore ( virusni hepatitisi) iskljuceno.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2232 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 145, 146, 147, 148, 149

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 39 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: