MACHINE je napisao:
Iz koje god tacke ili ugla da posmatramo, bilo pod 45, 90, 180...stepeni, sa horizonta, azimuta ili centra...fakat ostaje fakat: zdravstvo u Srbiji spada u najnefikasnije i najgore sisteme u svetu. Glomazan, izuzetno lose organizovan i opremljen entitet, skromna kolicina znanja i iskustva u okviru istog, visoka koncetracija nemorala, korupcije i bezobrazluka, alarmatno visoka entropija nesisetematicnosti, nelogicnosti i nedoslednosti, potpuno odsustvo "duha"...ako bih i nasao neku + pojavu ne bih se usudio da je izlozim jer zaista ne bi imalo svrhe, kao kap vode u pustinji. Zaista, na osnovu licnog iskustva i na osnovu mnogihi iskustava meni bliskih ali i daljih osoba, vrlo sam pesimistican da ce se do kraja ovog veka ista promeniti...mnogi to nece docekati...jedino cemu mogu da se nadam je pravican, inteligentan i samosvestan diktator koji bi zemljom vladao celicnom pesnicom i iskonskom mudroscu. A do tada ucinite sve sto je u vasoj moci samo da ne dodjete u situaciju da vam zdravlje i zivot zavisi od lekara. Toliko!
Pozdravljam autora i temu, svaka čast.
Machine,
htela bih nešto da vas pitam, ali sa molbom da me ozbiljno shvatite, nije ni šala ni provokacija.
Da ste vi kojim slučajem neki "faktor", i ako zanemarimo za tren "staljinističke" metode zavođenja promena u zdravstvu, šta bi vi konkretno radili, i odakle bi počeli, da vam ko da odrešene ruke? U ovakvom sistemu kakav realno jeste, i politički, i ekonomski i kako god okrenete.
Sve najbolje za Novu 2010. vama i drugim čitaocima, i pre svega - dobro zdravlje.