Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:31 am
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nema razloga da se plasis biopsije, mene nista nije bolelleo ni pre ni posle. Prvi dan sam stigla, uradjena mi je krvna slika, uvece su mi dali jedan bensedin, sutradan, pre podne je radjena biopsija, mislim da nisam smela da doruckujem. Daju ti jednu lokalnu anesteziju u predelu rebara, ja sam bukvalno samo taj ubod osetila, nista vise.Onda neku iglu valjda ubodu izmedju dva rebra, izvuku uzorak i to je to. Bas nista nije bolelo. Posle toga lezis jedno dva sata na toj desnoj strani,vrate te na odeljenje, bitno je da taj dan mirujes i ne setas previse. Ja sam na biopsiju otisla u utorak, a u petak su me pustili kuci, rezultte sam imala posle 15 dana. E, sad, moj virus je tada mirovao, pa me nisu zadrzavali u bolnici,a ne znam kakav je postupak kada je aktivan, verovodatno ce ti dati neku terapiju i cekati da transeminaze pocnu da ti padaju. Sa mnom u sobi je bila jedna zena sa hronicnim B, transeminaze su joj bile bas visoke, pocinjala je terapiju i bila u bolnici nekih mesec dana dok se stanje nije normalizovalo, vikendom su je pustali kuci.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 11:05 pm
JE li bas mora biopsija?
Zar ne moze putem krvi da se vidi sta je sve potrebno za terapiju?
Jesu li ti savetovali da radis biopsiju u BG?
Mene jos uvek nisu upucivali na to...
SAmo hrabro.
Scared girl, kolike su ti transaminaze na poslednjim rezultatima?
JEsi li malaksala? Kako se osecas? Sta ti je sada sa bolom?
Zar ne moze putem krvi da se vidi sta je sve potrebno za terapiju?
Jesu li ti savetovali da radis biopsiju u BG?
Mene jos uvek nisu upucivali na to...
SAmo hrabro.
Scared girl, kolike su ti transaminaze na poslednjim rezultatima?
JEsi li malaksala? Kako se osecas? Sta ti je sada sa bolom?
-
- Aktivan član
AST 109 , ALT 311 i dalje su visoke za hronicnu upalu....Bile su AST 209 ALT 511 ali i dalje su visoke...Moram na biopsiju i ja sam za to jer je to najbolje sto se moze uciniti da se proveri stepen ostecenja jetre i sve....Samo me je strah od toga, jos sam u soku zbog svega....
Kakvi su uslovi u bolnici u Bg-u da li zna neko??
Puno vam hvala na podrsci i odgovorima...
Kakvi su uslovi u bolnici u Bg-u da li zna neko??
Puno vam hvala na podrsci i odgovorima...
-
- Aktivan član
Ja imam hepatitis C, nisam jos pod terapijom jer mi je jetra zdrava a kod nas u Srbiji je to glavni uslov za dobijanje terapije (kada je C u pitanju).mustbetough napisao:Sad meni nije jasno, Djuu, koji virus vi imate? I kako se lecite. Je li biopsija "otvorila oci" po pitanju nacina lecenja?
Biopsijom se utvrdjuje pravo stanje jetre, tj. da li je ostecena (i koliko) ili ne.
I nemojte da mi persirate

-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Kakva je to dijeta? Jesi li primao kakvu terapiju ikad... Procitala sam neciju poruku na ovom forumu (sad zaboravila ciju), kako su se posle Zefixa snizile transaminaze za vrlo kratak period...Jesen stize dunjo moja napisao:Pa nista, dijetetski rezim, bez masnoca... slatkisa... dijeta za hiperlipidemiju.mustbetough napisao:"Jesen stize dunjo moja", sta si ti savetovali da radis, pijes isl. zbog povisenih transaminaza? KAkvo ti je sad stanje? KAko se osecas? Osecas li malaksalost, bol isl?Jesen stize dunjo moja napisao:Cek milice, kako da koristi kondom ako planira da zatrudni?Vestacka oplodnja? Svakako vakcina za partnera je najbolje resenje...
Nego meni skocile transaminaze - ALT 96Jel moze od slatkisa, bio sam nevaljao i jeo trioladu milku
KAkvi su ti markeri?
A osecam se normalnoNikakvih tegoba nemam. Markeri? Svi negativni...
Hvala na pitanju
Nisam sigurna kako sve to ide za B virus, ali za C su prioritet bolesnici sa ostecenom jetrom (jer drzava nema para da svima finansira lecenjemustbetough napisao:Ok.
JE li to znaci da bez biopsije ne daju lekove uopste? Ili kako to zovu antiviralnu terapiju... Ili idu od slucaja do slucaja. Mozda ja postavljam neka nenormalna pitanja, ali ja se bas i ne bih podvrgavala biopsiji. Tu su rezultati krvi, pa nek se pogadja sta ide...
Mada, kao da me neko pita.

Prioritet su oni sa vecim ostecenjem, mada uzimaju u obzir i ostale analize krvi kao i br. kopija.
Ne znam zasto se ne bi podvrgla biopsiji, nije to nista strasno.
A na zalost kod nas u srbiji to ti tako i ide.
Ja sam napr. radila biopsiju 2007 i tad mi je jetra bila zdrava, sad nesmem da radim biopsiju minimum tri godine ali pratimo porast kopija, transaminaza, gama gt itd.
Mozda i ja nekad stignem na red za terapiju.
-
- Aktivan član
Dakle, nalazi krvi, transaminaze isl bili uredni, i dali ti ipak da radis biopsiju. Ili ti nisu bili dobri rez, pa da vide...Djuu napisao:Nisam sigurna kako sve to ide za B virus, ali za C su prioritet bolesnici sa ostecenom jetrom (jer drzava nema para da svima finansira lecenjemustbetough napisao:Ok.
JE li to znaci da bez biopsije ne daju lekove uopste? Ili kako to zovu antiviralnu terapiju... Ili idu od slucaja do slucaja. Mozda ja postavljam neka nenormalna pitanja, ali ja se bas i ne bih podvrgavala biopsiji. Tu su rezultati krvi, pa nek se pogadja sta ide...
Mada, kao da me neko pita.) a tacan stepen ostecenja jetre moze da se utvrdi samo biopsijom.
Prioritet su oni sa vecim ostecenjem, mada uzimaju u obzir i ostale analize krvi kao i br. kopija.
Ne znam zasto se ne bi podvrgla biopsiji, nije to nista strasno.
A na zalost kod nas u srbiji to ti tako i ide.
Ja sam napr. radila biopsiju 2007 i tad mi je jetra bila zdrava, sad nesmem da radim biopsiju minimum tri godine ali pratimo porast kopija, transaminaza, gama gt itd.
Mozda i ja nekad stignem na red za terapiju.
Za 10 dana radim analize krvi, pa da vidimo kakvi ce da budu i sta ce da odluce da mi rade.
Imam probleme sa raspolozenjem. Ne umem da budem jaka.
Dajte neki savet kako ostati pozitivan.