Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:31 am

Post od Scared Girl »

Pa rezultati su za dve nedelje a ja sam lezala oko 7 dana....
mustbetough
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 11:05 pm

Post od mustbetough »

Hvala devojke, zene :-)...
Znate li nesto za smirivanje nerava? NEki antidepresiv sme li da se pije? Opsedanje ce me ubiti nacisto, a bez hemije, sumnjam da cu uspeti da se smirim.
Nije da bih da se opet zalim :oops: ; postavljam pitanje :o .
Pozdrav svima :)
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Post od waltera »

Musbeg......ja sam bila u skoro histericnom raspolozenju mjesecima tako da sam pila lexaurin ali 1,5 mg i smirivalo me makar one napade paanike kada se gubim i trnem...
a jos ta bol ja mislim da je i previse ne umisljena nego ocekujes da te boli i ono zaboli....nasla sam jedan zanimljiv clanak o hipohondriji i bas ti bolesnici imaju identicno boli u predjelu jetre
Poslacu kada ga nadjem na netu opet....
Scared girl....pitanje...koliko dana si imala svjetlu stolicu i tamnu mokracu....ja oko jedan dan u stvari pola dana jer navece je stolica bila potpuno obojena a i mokraca tamna nije dugo bila tako da to ne povezuju sa hepatitisom nego sa kiselim mlijekom kojeg sam pojela kao jedini obrok za dorucak toga dana....i stolica mi je bila potpuno bijela skoro siva ,masna i bez mirisa
Navece je stolica bila normalna sa obzirom na obilan rucak....doktori kazu to je od brzog metabolizma masti...ali nijeu vezi sa hepatitisom
JA u zadnje vrijeme imam velike temperature posto sam u drugom stanju i to u periodu ovulacija-mjesecnica kada mi treba biti pa to povezujem sa hormonima ali ipakk cu posjetiti hepatologa da vidim jel ima veze sa hepatitisom...moram da odradim alt opet
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

Meni par dana ...i nekad bude normalno sve pa se opet vrati ... bas zavisi....
Ali promena je evidentna!!!!
Necu da te plasim ali stolica izgleda sivo prilikom prisustva virusa... Zasto se ne testiras ako imas muke ??? Ako vec jesi izvini posto nisam bila u toku ovde poslednjih nedelja....
Najgore je ziveti u strahu!!! i neizvesnosti!!! BOLJE JE ZNATI NA CEMU SI!!!
Ili na cemu nisi ;)
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

Da ma ne sjecam se ja mislim bijelo na sivo tako nesto.....samo se dobro sjecam kako je bila masna i bez mirisa.....tacno na solji si mogao vidjeti koliko je masna....
Ja vec otprilike imam hepatitis b pet godina i to znam i kako sam se zarazila...ja sam zdravstveni radnik i imala sam nesrecu na poslu....
Scared koliko otprilike mislis da si zarazena godina?
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

Ne znam, iskreno da ti kazem nemam predstavu ni kako ni kada... To mi je najgore od svega!!! Ali prema nekim analizama krvi od pre moguce jos cak negde od 2006 pa mozda i ranije. To bi znacilo minimum 2 godine.
Da li ti je radjena biopsija ??
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od judith »

Pozdrav svima!
Scared , bash mi je zao sto si se izmltretirala sa tom biopsijom - javljaj rezultate! Navijam da ce biti dobri!

Mustbe, u periodu pojacane panike uzimala sam Xanax 0.5 - on je kombinacija antianksiolitik - antidepresiv i meni je zavrsio posao . Savakako se konsultuj sa nekim strucnim oko terpije, doziranja..... i naravno , kada shvatish da nema sanse da se izborish - bolje je potpomoci se nekom terpijom nego dovesti sebe do ludila.

Waltera - ja sam imala situaciju kada me je u duzem vremenskom periodu probadalo sa desne strane - direktna posledica hipohondrije i starha od hcv-a.... ocekujesh da te zaboli i bash na tom mestu osetish bol koji je realan i traje . U jednom trenutku isprojektujesh citav niz simptoma i u sledecem ih imash- veoma jesan mehanizam .
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

Ne nije jer su mi nalazi od albumina,zeljeza i alt iast uvijek idealni kao kod zdrave osobe....nisam ni imala nikakve simptome ni cak ni prehlade dok nije psiha pocela da radi svoje....pa ujutru ustanem i pipnem se gdje je jetra i ona pocne da probada tao da bas mogu da to pripisem mojoj psihi....i to me strasnio nekada boli
Jedini problem mi je bila probava koje me uvije i prije virusa mucila ali sada jos vise....imam apetit ali stolica me zeza i debelo crijevo i to variranje od proljeva do tvrde stolice...doduse i to se moze prepisati nervozi
Veoma sam nervozna iako to ne pokazujem ni na poslu ni igdje drugo jer me smatraju za veoma vedru i optimisticnu osobu...ali kada se zatvoorim u cetiri zida jetra uzima svoje boli,ziga i ostali simptomi onda ne nedostaju....
Kada god me zaboli trcim na ultrazvuk i alt a nalaz bude u redu a doktor kaze vidjelo bi se barem nakada nesto....
Biopsiju cu morati na svoju inicijativu da odradim jer vidim kako doktori misle izgleda ja sam za njih zdrava osoba...cak me i moj ginekolog zacudio koliko se hladno odnosi prema ovom virusu kao da je gripa i da ce proci...a ja ludujem za bebu ....
Doktori se kuni jos kako me ne boli jetra vec neko poprecno debelo crijevo zbog gasova koja se nakupe..pa sad ajde znaj
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

Sto se tice hrane svi doktori kazu jedi sve sto hoces osim konzumacije alkohola i cigareta naravno...pa ja se tako i ponasam iako nekada poslije gljiva ili poriluka imam strasne muke sa probavom.....a o spinatu da i ne govorim....
Strasni me boli kada jedem cips ili pomfrit,ali ima dana kada me zaboli i na jogurt pa mislim kako je to vise gastritis ili ovo debelo crijevo koje udara na desnu stranu
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

Znam da to svi doktori govore, ali ja ih ne planiram slusati iskreno jer ta hrana nije zdrava ni ovako...i ne znam zasto to govore...
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

I mene nekada boli sa te desne strane :roll: , ali kako su me ubedili da me jetra ne boli, verujem da problem malo sa varanjem ili debelim crevom, kad popijem neki laksativ i lepo obavim sto treba, vise ne boli. A i ja redovno spavam na toj desnoj strani, dete nosim iskljucivo na desnom kuku pa sam se nekako sva izvitoperila sa te desne strane. :roll:
waltera
Aktivan član
Aktivan član

Post od waltera »

E a ja spavam na trbuhu pa se sva istegnem do jutra....a bas me tako i boli kao da sam neki misic istegla....doduse nekada pravo boli ozbiljno....
Pitala sam gastroenterologa za taj bol....kaze moze se desiti svakome ta bol a desava se to da se vrsi nekakvo odvajanje zdravih od bolesnih stanica jetre valjda za regeneraciju......i tada ovojnica boli jer jetra neznatno otekne zbog ovog procesa....oteklu jetru takvu ne mozemo vidjeti na ultrazvuku...i kaze da je ta bol cesca kod ljudi koji zavrse terapiju i koji suu poslije terapije negativni(hep c)ali ne iskljucuje nikako ovo debelo crijevo....jer nama je zbog takvog sporijeg rada jetre poremeceno sve.....
Mene iskreno najvise strah hormona...jer me jetrica boli tacno par dana prije menstruacije i prestane kada dobijem (a jetra obradjuje estrogene) a sad asam trudna pa me strah bas opterecenja....
Nadam se da je debelo crijevo......evo kefir sam uvela vec tri dana pa mi je lakse....
I niste mi odgovorili da li vi imate to kuckanje ispod desnog rebarnog luka
Draganagr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 11:28 am

Post od Draganagr »

Ja neke posebne bolove u tom predelu nemam, osim sto me ponekad blago zaboli, ali isto tako se desi i sa leve strane. Ja licno tome ne pridajem znacaj jer verujem da dosta toga dolazi iz glave.

Po meni najbolji lek za depresiju i stres je fizicka aktivnost, sto je i dokazano. Znaci dosta setnje, teretana, aerobik, ples, pa sta se kome svidja! Za smirenje sam cula da je dobra valerijana (biljne kapi) koje ne skode ali pomazu. Znam dosta ljudi iz moje okoline koji je koriste. Ali najbolje je da pitate lekara, iako nije u pitanju hemija, trebamo biti obazrivi i sa biljnim proizvodima.
Nevezano, kad sam vec pomenula hemiju, nadam se da znate da su i antibebi pilule na listi zabranjenih proizvoda za nas!
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

Stvarno? Nisam znala to... Nikad ih nisam koristila na svu srecu....
Koji su jos lekovi na listi zabranjenih?
Draganagr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 11:28 am

Post od Draganagr »

Na to ne bih znala da ti odgovorim sa sigurnoscu. Znam sigurno da nije nista strasno ako popijes 1-2 mesecno nesto protiv bolova na pr. ali treba konstatovati lekara kada ti daje neku terapiju. Po nekoj mojoj logici, kada treba da uzimas neki lek neki vremenski period treba obavezno reci lekaru da imas hep b, jer mahom vecina lekova opterecuje jetru. Cini mi se da i od antibiotika transaminaze mogu malo da skoce. To mi je rekla doktorka kad sam je pitala da li bi imala nekakve posledice ako bih uradila jednu malu hirursku intervenciju (sa lokalnom anestezijom).
Odgovori