Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dragana, ja mislim da se lek za viruse nece nikada naci. Jednostavno jaci su od nas, tj. lek je jedino u nama - u samom organizmu... HIV postoji od prelaska iz 17 u 18 vek. Hepatitis takodje od ko zna kad. Moze biti samo gore - novi podtipovi koji mutiraju.... Evolucija svih zivih organizama a virus je isto ziv (nazalost)... 

Bye bye little lady
mustbetough, no sikiriki
i meni su pre nekoliko godina transaminaze bile otprilike tih vrednosti i kasnije se opet vratile u normalu. bez panike. sto se tice prelaska iz hronicne u akutnu fazu... hmmm, da li mi to u stvari treba da prizeljkujemo?
ipak, akutni hepatitis se leci

covek samo srcem dobro vidi, sustina je ocima nevidljiva
Dakle da nesto razjasnim akutni i hronicni proces bilo koje prirode su potpuno razlicite stvari i vi ako imate hronicni hepatitis imate ga stalno a skok aminotransferaza nije ponovo akutni vec se kolokvijalno kaze da ste usli u akutizaciju a ispravno je egzacerbacija tj,pogorsanje hronicnog hepatitsa i uopste nije pozeljno da se ovo desava jer ubrzava progresiju u cirozu i povecava rizik od HCC-a.kenjolina napisao:mustbetough, no sikirikii meni su pre nekoliko godina transaminaze bile otprilike tih vrednosti i kasnije se opet vratile u normalu. bez panike. sto se tice prelaska iz hronicne u akutnu fazu... hmmm, da li mi to u stvari treba da prizeljkujemo?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Ne tuguj, mozda je nesto trenutno i prolazno, sacekaj nove rezultate.mustbetough napisao:Evo tuznih vesti.
Nakon 8 god, koliko ima kako sam saznala da sam HBV pozitivna, meni su skocile transaminaze. SVe do sad je bilo ok i virus bio neaktivan.
AST 76
ALT 67
A i krvna slika (hemoglobin, eritrociti..) nizi nego obicno.
Stresa sam imala napretek, a sad ga imam stostruko. Ubih se od plakanja, revolta isl.
Osecam i bol sa desne strane, nije umisljen. Nekad ostar i kratak, nekad samo malo bridi. A to osecam u citavoj desnoj polovini. i na ledjima.
Ocajna sam. Doktorka mi dala neke vitamine, pa da dodjem za tri nedelje da ponovimo testove.
Sta si dobila od vitamina?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 11:05 pm
KAd su ti se vratile u normalu, ako su ti u normali?kenjolina napisao:mustbetough, no sikirikii meni su pre nekoliko godina transaminaze bile otprilike tih vrednosti i kasnije se opet vratile u normalu. bez panike. sto se tice prelaska iz hronicne u akutnu fazu... hmmm, da li mi to u stvari treba da prizeljkujemo?
-
- Aktivan član
Reliv forte. Dr kaze da obnavlja celije jetre.milica m napisao:Ne tuguj, mozda je nesto trenutno i prolazno, sacekaj nove rezultate.mustbetough napisao:Evo tuznih vesti.
Nakon 8 god, koliko ima kako sam saznala da sam HBV pozitivna, meni su skocile transaminaze. SVe do sad je bilo ok i virus bio neaktivan.
AST 76
ALT 67
A i krvna slika (hemoglobin, eritrociti..) nizi nego obicno.
Stresa sam imala napretek, a sad ga imam stostruko. Ubih se od plakanja, revolta isl.
Osecam i bol sa desne strane, nije umisljen. Nekad ostar i kratak, nekad samo malo bridi. A to osecam u citavoj desnoj polovini. i na ledjima.
Ocajna sam. Doktorka mi dala neke vitamine, pa da dodjem za tri nedelje da ponovimo testove.
Sta si dobila od vitamina?
-
- Aktivan član
Hvalaseverus napisao:Dakle da nesto razjasnim akutni i hronicni proces bilo koje prirode su potpuno razlicite stvari i vi ako imate hronicni hepatitis imate ga stalno a skok aminotransferaza nije ponovo akutni vec se kolokvijalno kaze da ste usli u akutizaciju a ispravno je egzacerbacija tj,pogorsanje hronicnog hepatitsa i uopste nije pozeljno da se ovo desava jer ubrzava progresiju u cirozu i povecava rizik od HCC-a.kenjolina napisao:mustbetough, no sikirikii meni su pre nekoliko godina transaminaze bile otprilike tih vrednosti i kasnije se opet vratile u normalu. bez panike. sto se tice prelaska iz hronicne u akutnu fazu... hmmm, da li mi to u stvari treba da prizeljkujemo?

Vec vidim sebe kako se u bliskoj buducnosti raspadam od hepatitisa. Bez ikakve buducnosti i planova za istu.
-
- Aktivan član
"Jesen stize dunjo moja", sta si ti savetovali da radis, pijes isl. zbog povisenih transaminaza? KAkvo ti je sad stanje? KAko se osecas? Osecas li malaksalost, bol isl?Jesen stize dunjo moja napisao:Cek milice, kako da koristi kondom ako planira da zatrudni?Vestacka oplodnja? Svakako vakcina za partnera je najbolje resenje...
Nego meni skocile transaminaze - ALT 96Jel moze od slatkisa, bio sam nevaljao i jeo trioladu milku
KAkvi su ti markeri?
Ljudi, da li sa mnom nesto nije u redu pa ne gledam tako na stvari!? Ok, jeste ozbiljna bolest ovaj hepatitis, ali ne toliko da dramimo oko toga kao da imamo sidu! Ja sam bila u dubokoj depresiji kada sam saznala za sve ovo, ali sam onda krenula da citam o tome, da razgovaram sa lekarima i shvatila da i nije sve toliko crno.
Svi vec znamo da nosimo virus, verujem da se svi pridrzavate nekih pravila (potpuno izbacivanje alkohola, zdrava ishrana i nacin zivota) i verujem da se svi redovno kontrolisete. Od onog trenutka kad nesto nije u redu - reaguje se odmah tako sto se krene sa nekom terapijom, pa ako ona ne odgovara proba se neka druga kombinacija dok se ne nadje pravo resenje.
Nemoj da vas plase one jezive informacije o milionima ljudi koji umiru od raka i ciroze jetre (od kojih je 90% njih imalo hep b). Pa svi ti ljudi nisu ni znali da imaju hepatitis i zato nisu bili u mogucnosti da ga lece (ili bolje reci kontrolisu). KOD NAS NIJE TAJ SLUCAJ! U svoj ovoj nesreci srecni smo sto bar znamo da ga imamo i kako da sacuvamo sebe. Koliko vas bi nastavilo da konzumira alkohol s vremena na vreme da ne zna za ovu bolest, a sada se plasi i da ga pomirise? Sve ove redovne kontrole koje radimo su tu da bi na vreme otkrile kad nastaje problem, dok jos moze da se reaguje.
Znam da je tesko biti pozitivan u ovakvoj situaciji (narocito onima koji prolaze tezak period), ali treba stalno ubedjivati sebe da je ovo sto imamo jedan problem koji drzimo u rukama a ne da on drzi nas. Ja cesto kazem da skoro svako ima po neku boljku, neko srce, neko dijabetis, neko ozbiljne ginekoloske probleme itd., bez obzira na godine..moja je hepatitis, koji me je dobro naucio da cenim svoje zdravlje.
Ja zaista verujem u svaku rec koju sam gore napisala i svima bih to preporucila.
Svi vec znamo da nosimo virus, verujem da se svi pridrzavate nekih pravila (potpuno izbacivanje alkohola, zdrava ishrana i nacin zivota) i verujem da se svi redovno kontrolisete. Od onog trenutka kad nesto nije u redu - reaguje se odmah tako sto se krene sa nekom terapijom, pa ako ona ne odgovara proba se neka druga kombinacija dok se ne nadje pravo resenje.
Nemoj da vas plase one jezive informacije o milionima ljudi koji umiru od raka i ciroze jetre (od kojih je 90% njih imalo hep b). Pa svi ti ljudi nisu ni znali da imaju hepatitis i zato nisu bili u mogucnosti da ga lece (ili bolje reci kontrolisu). KOD NAS NIJE TAJ SLUCAJ! U svoj ovoj nesreci srecni smo sto bar znamo da ga imamo i kako da sacuvamo sebe. Koliko vas bi nastavilo da konzumira alkohol s vremena na vreme da ne zna za ovu bolest, a sada se plasi i da ga pomirise? Sve ove redovne kontrole koje radimo su tu da bi na vreme otkrile kad nastaje problem, dok jos moze da se reaguje.
Znam da je tesko biti pozitivan u ovakvoj situaciji (narocito onima koji prolaze tezak period), ali treba stalno ubedjivati sebe da je ovo sto imamo jedan problem koji drzimo u rukama a ne da on drzi nas. Ja cesto kazem da skoro svako ima po neku boljku, neko srce, neko dijabetis, neko ozbiljne ginekoloske probleme itd., bez obzira na godine..moja je hepatitis, koji me je dobro naucio da cenim svoje zdravlje.
Ja zaista verujem u svaku rec koju sam gore napisala i svima bih to preporucila.

-
- Aktivan član
Pa nista, dijetetski rezim, bez masnoca... slatkisa... dijeta za hiperlipidemiju.mustbetough napisao:"Jesen stize dunjo moja", sta si ti savetovali da radis, pijes isl. zbog povisenih transaminaza? KAkvo ti je sad stanje? KAko se osecas? Osecas li malaksalost, bol isl?Jesen stize dunjo moja napisao:Cek milice, kako da koristi kondom ako planira da zatrudni?Vestacka oplodnja? Svakako vakcina za partnera je najbolje resenje...
Nego meni skocile transaminaze - ALT 96Jel moze od slatkisa, bio sam nevaljao i jeo trioladu milku
KAkvi su ti markeri?
A osecam se normalno

Hvala na pitanju

Bye bye little lady
-
- Aktivan član
Mozak je okidac za sve bolesti... ne mogu tri hepatitisa da vas uniste koliko moze depresija i mozak koji stvara paranoju i beg iz normalnog zivota... Keep the faith!mustbetough napisao:Hvalaseverus napisao:Dakle da nesto razjasnim akutni i hronicni proces bilo koje prirode su potpuno razlicite stvari i vi ako imate hronicni hepatitis imate ga stalno a skok aminotransferaza nije ponovo akutni vec se kolokvijalno kaze da ste usli u akutizaciju a ispravno je egzacerbacija tj,pogorsanje hronicnog hepatitsa i uopste nije pozeljno da se ovo desava jer ubrzava progresiju u cirozu i povecava rizik od HCC-a.kenjolina napisao:mustbetough, no sikirikii meni su pre nekoliko godina transaminaze bile otprilike tih vrednosti i kasnije se opet vratile u normalu. bez panike. sto se tice prelaska iz hronicne u akutnu fazu... hmmm, da li mi to u stvari treba da prizeljkujemo?
.
Vec vidim sebe kako se u bliskoj buducnosti raspadam od hepatitisa. Bez ikakve buducnosti i planova za istu.
Bye bye little lady
-
- Aktivan član
NE znam za to da ne treba da se jedu slatkisi? Koliko znam jetri su potrebne sve vrste secera, ugljeni hidrati, belancevine, plus vitamini, minerali isl.
A kakva je to dijeta koju "Jesen stize dunjo moja" koristis?
Meni kad su dali Reliv forte(nesto za obnavljanje jetrinih celija, zbog povisenih transaminaza), nisu preporucili nikakvu promenu ishrane, osim onog sto se podrazumeva da ne sme(alk, cig...)
I ja vodjena svim tim, jedem dosta i najraznovrsniju hranu. I kuvanu i sendvicice i voce i cokoladu i sveze cedjene sokove, sve vrste kafe, sve mlecne proizvode... Da li da smanjim pitam se. I stalno sam gladna.
Kakvi ste vi sa apetitom?
A kakva je to dijeta koju "Jesen stize dunjo moja" koristis?
Meni kad su dali Reliv forte(nesto za obnavljanje jetrinih celija, zbog povisenih transaminaza), nisu preporucili nikakvu promenu ishrane, osim onog sto se podrazumeva da ne sme(alk, cig...)
I ja vodjena svim tim, jedem dosta i najraznovrsniju hranu. I kuvanu i sendvicice i voce i cokoladu i sveze cedjene sokove, sve vrste kafe, sve mlecne proizvode... Da li da smanjim pitam se. I stalno sam gladna.
Kakvi ste vi sa apetitom?