Scared, na zalost, u pravu si za ovo sto si rekla. Mada ja ne osudjujem u potpunosti ove ljude, ipak je rec o strahu od neceg sto je njima krajnje nepoznato. Mozes im ti pricati bilo sta, uvek ce postojati neka rezerva. Ja sam zato za ovu bolest rekla samo svojim najboljim drugaricama i poridici (osim mame) i od svih imam maksimalno razumevanje. Moja cimerka, koja je jedna od tih naj drugarica, ide do te mere da opusteno mi nudi da probam nesto iz njene kasike na pr. ali sam ja ta koja to uvek izbegava. Smatram da nema potrebe ni pricati svima, dovoljno je da u svakom trenutku pazimo da ih kojim slucajem ne zarazimo.
Sto se tice onih koji svesno sire zarazu, ja zelim da verujem da takvih ljudi nema mnogo, pa to je krajnje bolesno.
Ja sam samo cula za E i D, ali ne verujem da su mnogo rasprostranjeni kod nas. Mada, isto tako sam "samo cula" i za hepatitis b ranije i mislila da je to nesto kao....herpes

(nemojte mi se smejati), pa se ispostavi da nas ima koliko hoces...
Koliko znam, hepatitis je poznat jos iz doba anticke Grcke. Naziv hepatitis je grckog porekla. Hepar (ili ipar kako kazu grci) je jetra. Ovo "itis" je oznaka za upalu.