Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jesen stize dunjo moja »

Posto ti 'juris' i dalje da li si hronicna ili akutna, ovo je putokaz:

IgG anti HBc- Podvrsta anti-HBc antitela. Ako je ovaj marker pozitivan zajedno sa HBsAG, uz negativni IgM anti-HBc, smatra se da je infekcija hronicna.

Dakle ti si HBsAG+, nedvosmisleno imas virus, a treba da ti urade i ova dva druga testa i ako se poklopi ovako hronicni, a ako se poklopi onako kako pise Djuu sto je navela onda je akutno.
Kolko' su ti bese transaminaze? Visoke nesto? Ja tipujem na akutnu :)

Nego sa linka koji je ostavila Tamara:

The hepatitis B surface antibody (anti-HBs) is the most common test.

Mozda je to u svetu tako, u zemlji Srbiji te testiraju samo na HBsAG (Scared girl potvrda) i time moze da se desi da je neko prelezao akutni HBV a da nije ni znao... bez Anti-HBs testa to moze ustanoviti samo onaj sto prorice sudbinu ljudima na TV-u, onaj u onim maramama i lancima... kako se zvase... onaj ludzak sto zajebava sve one retarde koji ga zovu i uzima im pare :D
Bye bye little lady
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

judith napisao:tomy lee - sucks!
Podrzavam - sve si rekao - kako jeste!
Kako tvoja - masna jetra ?Dijeta , vezbanje, zdrav zivot , praktikujesh li ti to .........?
Pa ok je, hvala na pitanju :) Mada su mi skocile transaminaze, mozda zbog dijetetskog suplementa koji uzimam za snizavanje holesterola i triglicerida... sta bi bilo tek da sam na statinima kako su mi preporucili :evil:

Dijeta super... zdrav zivot rules :P Eh zivote lutalico... rock 'n' roll sta ucini od coveka 8) :lol:

Sada mi ovo upade u oci:
In persons with chronic hepatitis, or with elevated ALT or AST, HBsAg and anti-HBc are usually done to see if the liver damage is due to HBV.
Upravo moj slucaj, poviseni ALT i AST, rutinski poslato na testiranje HBsAG. Rezultat negativan. A ocigledno je trebalo uraditi i anti-HBc kakva je praksa u normalnom svetu :evil:
Bye bye little lady
judith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2007 12:34 pm
Kontakt:

Post od judith »

Mene mnoogo nervira i plashi taj neuredjen sistem ovde kod nas.
poz
Draganagr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 11:28 am

Post od Draganagr »

Tu ste u pravu...Ja sam iz jednog manjeg mesta u Srbiji. Kad je moja sestra otisla kod lekara da trazi uput za testiranje na hepatitis b, i kad joj je objasnila da je godinama zivela sa zarazenom osobom, ova je samo drsko odgovorila: Pa sta, sad ti mislis da imas?Ma kakav uput, to si ti umislila, a sigurno i tvoja sestra nema. To su oni tamo u Grckoj pogresili. Pa meni niko nikad nije dosao da trazi uput za to!!...Zamislite! koliko sam saznala u mom gradu i ne rade testiranje ali svakako mogu dati uput za neku drugu bolnicu u opstini..
Na zalost, u Grckoj su malo profesionalniji i izlaze u susret koliko toliko. Ali i ovde sam imala dozivljaje koji su me ostavili otvorenih usta.
Tako da je najbolje da se sami o svemu dobro informisete, sto vise literature (strucne) i biti cvrst sa lekarima (sa onima koji ne zasluzuju da se tako zovu, naravno!).
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:31 am

Post od Scared Girl »

Sto se tice naseg sistema,nije problem u doktorima(premda i oni trebali biti ljubazniji i bolje nam pojasniti stanje u kom se nalazimo) ali GENERALNO najveci problem je u tome sto nismo obavesteni.Sto se sete tek ponekad u vestima ili novimnama da jednom u ne znam koliko vremena nesto saopste ljudima.MI OSTAJEMO U NEZNAZNJU!BEZ INFORMACIJA!Tek kad dodje do epidemije onda nesto gocore.Ovo je bolest sadsnjice,bolest koja je rasprostranjena.MOZE SE IZLECITI,A STO JE NAJBITNIJE SPRECITI!ZASTO JA NISAM VAKCINISANA?ZASTO MOJ BRAT NIJE?ZASTO NIKO OD NAS NIJE ZAPRAVO?Mi koji nismo imali srece da se rodimo 2000 i neke ostali smo uskraceni za tu ''sitnicu''!TO ME PORAZAVA!
Draganagr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 11:28 am

Post od Draganagr »

apsolutno si u pravu, to je sustina problema! mozemo medjutim knjigu da napisemo o tome sta je trebalo i sta treba..bojim se da tesko mozemo sta promeniti..sto je najgore mi koji smo vec bolesni vise i nemamo vajde od toga (ja cu one do kojih mi je stalo svakako da informisem na ovaj ili onaj nacin da se bar oni cuvaju)..
ali kamo srece da se zavrsava na tome. meni je sad u ovoj fazi najbitinije da imam dobrog lekara, spremnog da me saslusa i objasni mi neke stvari. koliko je zaista takvih?
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

I ja sam pocela sa obavestavanjem najblizih kako bi se vakcinisali!Mislim da je to dovoljno za pocetak!
Ali pitanje ko ce nas zaista poslusati od njih.Porodica da,ali prijatelji...mrzece ih,mislice to meni ne moze da se desi,i uobicajeno!
MOZE DA SE DESI SVAKOME!Niko ne zna sta nosi sa sobom.Ili bar skoro niko!
kenjolina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 12:45 pm

Post od kenjolina »

evo i mene :D U potpunosti se slazem. nedovoljna informisanost je ono sto ce nas ubiti. ja prva nisam imala pojma da postoji vakcina. dobro, meni ne bi nista znacila. super sto su poceli da vakcinisu decu, ali ajmo malo obavestenja, zasto ne bi to uveli i npr. u osnovne i srednje skole u obaveznu vakcinaciju
covek samo srcem dobro vidi, sustina je ocima nevidljiva
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Zato sto je ovo Srbija koja nema novca da vakcinise svakoga... pa zato samo bebe primaju kojih na njihovu srecu i nema tako puno zbog male stope nataliteta... :roll:
Bye bye little lady
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

Strasno!
ps-inace da li je jedan od simptoma bago povisena temeratura(37 , 37 sa 1)?
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

U principu jeste. :-?

Jesi li radila ponovo ALT i AST, kako stojis tu? Ako je akutna faza trebalo bi da divljaju?
Bye bye little lady
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

Nisam!Radicu uskoro,prilikom sledece kontrole...Malo da odmorim od vadjenja krvi i cekanja rezultata u panici.
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

Interesuje me za koliko od trenutka u kom ste se zarazili bi trebalo da se razviju antitela?
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član

Period inkubacije kod ove bolesti iznosi 40-180 dana.

Ovo je odlican sajt, i odlican opis HBV:
http://* REKLAMA */Hepatitis-B-6 ... ckness.htm

Pa obavezno prostudiraj.

Koliko ja znam period inkubacije = period kada bi trebalo da se razviju antitela... sto malo nema logike jer navodno onaj ko se zarazi u roku od 24h je vec izvor zaraze... i moze preneti drugima... a ako bi ga testirali npr. par dana posle infekcije bio bi negativan... pa sad ti budi pametan zasto je to tako, ali bas nije fer od prirode.... zaraza se siri, simptoma nema, antitela nema... :roll:
Bye bye little lady
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

To znaci da antitela mogu da se stvore cak i do 180 dana nakon infekcije?Cak i ako sam pozitivna na hepatitis b?
Odgovori