Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od Kristina11 »

Pa da nisu mi skočile,i da ne uradiše pcr ne bi ni dali mi terapiju.Jer ona je već bila rekla,aj samo da potvrdi se pcr testom,al ti si samo za praćenje.Međutim pcr test je bio 9000 kopija.Pa mi dala terapiju.A mislim da meni nije dala to posle godišnjih odmora,jer ipak ja pijem lek treba da vidi kako je lek odreagovao za 6 meseci.Meni bi to bila prva kontrola.A pijem lek.A ti sa tako malim brojem kopija,ne može ništa značajno da se desi što ne može da sačeka oktobar,posle odmora.zato mislim da ti je tako rekla.Baš ti je mali broj kopija,hvala Bogu,neka tako i ostane,i nije ti zato ništa hitno da moraš za 6 meseci,možeš čekati i odmore da prođu.E a ni meni nije dala da uradim Pcr za 6 meseci,sad gledam-već neki INR-PV test-što to?i transaminaze,i bilirubine,albumin,KKS i UZ.i meni bez pcr

Milice kad ti imaš kontrolu?Dal ti reče,da ovih dana trebas na kontrolu?Više ne znam ko je šta rekao :lol: I meni za 6 meseci dala da uradim između ostalog neki INR-PV a ne PCR?Što to?Što INR-PV a ne PCR?Jesi ti nekad to radila?Šta to označava?Čitala sam da je to valjda mera zgrušavanja krvi,ako je sporo ne valja,jer to znači da jetra nije u redu.Nisam razumela čitajući,te parametre,koliko treba da bude a koliko ne,samo kapiram da to postrobinsko vreme ne treba da bude veliko.A koliko je to veliko,pojma nemam.I pojma nemam zašto to treba da radim a ne PCR.Da li si ti taj test kad radila?Ako jesi,kakav ti je bio?I koliko treba da bude kad je normalno?
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Možda će meni dati naknadno da radim PCR,ako nešto od ovoga ne bude ok.Otkud znam.A inače,napisala je ,kontrola na ovoj klinici za 6 meseci sa tim i tim nalazima(nabrojala sam u predhodnom postu).Al nije napisala gde ih radim.Dal na klinici il ih donosim.Taj INR-PV svakako i moram na klinici uraditi,jer ne može nigde ovako.A ovo ostalo,ne znam dal u mom gradu radim pa donosim.Videću ovih dana da nazovem kliniku pa da pitam...gledam aj ima još do tad ohahaj,al možda treba da zakažem unapred ultrazvuk.Ne znam dal se zakazuje.Verovatno da.Rekla mi je da dođem krajem avgusta,a nalaze da uradim polovinom avgusta,malo pre kontrole ,ne mnogo pre.

A Milice,pročitaj ovo sve i predhodni post..jesi radila kad taj INR-PV?I jesi išla ovih dana na kontolu?
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

Nisam radila taj INR niti znam sta je to.

Ja idem na kontrolu sad u utorak, radila sam ovog puta samo krvnu sliku, transeminaze, sve ok. Proslu kontrolu sam imala uz, pcr. Videcemo da li ce i ovog puta da mi rade pcr. Nekad su trazili da radimo na godinu dana jer smo sami placali, sad su valjda iz nekih donacija dobili reagense pa rade svima.
sonyq
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 15, 2016 3:50 pm

Post od sonyq »

PT(INR), protrombinsko vreme je koagulacija krvi tj. zgrusavanje. To se regulise u jetri, zato se radi. Ja sam radila, meni je to u redu. Bice i tebi, ne brini nista, to nije u redu kod vecih ostecenja pretpostavljam. Mozes to uraditi u svim privatnim labaratorijama, a za drzavne nisam sigurna.
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Milice, koliki je tebi PCR bio na poslednjoj kontroli? Izvini molim te ako si vec pisala, mrzi me da se vracam :wink:
Gde ides na kontrolu, u ambulantu ili na odeljenje?
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Ja idem na odeljenje, a poslednji pcr mi je bio 2000. :D

E, tako reci protrombinsko vreme, to sam radila i to je ok. To se radu u dz, zajedno sa ostalom analizom.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Da da,postrobinsko vreme.Ona meni napisa PV-INR.Vidim neki pišu PT-INR.Al isto je to.Mislim u državnim nema nigde nema,sem na klinici.Ne pada mi na pamet da plaćam u privatnim :lol: kad već imam pravo na besplatno.A zakazaću na vreme.Ima fore do avgusta.Ja radim na klinici u ambulanti.Dokrorka Aleksandra Stanojević me vodi
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

E ja zvala kliniku,oni kažu da sve ovo uradim i ponesem na kliniku za 6 meseci.Kažu sve to ima i u drugim gradovima,e baš da vidim dal rade u Domu Zdravlja kod mene taj PV-INR.Ona kaže da rade,da je to obična analiza krvi.Da jedino ne rade taj PCR,da ću to uraditi na klinici ako bude trebalo
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Ja sam to radila u dz.
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Ima Kristina u DZ, sad sam se setila, ja sam to radila pred porodjaj ali su mi napsali koagulacija. Ima sto naziva, al proveri i kod tebe, treba da ima.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

I ona na klinici mi rece danas da to u DZ radim.kaze drugo je pcr,to mora ovde.E a koliko si taj nalazcekala?Jel brzo bude gotov ko i obicna KKS?
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Da brzo, kad i kks, dan-dva. Ali samo ti za svaki slucaj pozovi i pitaj da proveris.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Hocu,bas idem i do bolnice po recept nov za lek,pa cu svratiti do Dz i pitati
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

E rade u Dz,pitala sam.Nego Milice da te pitam..pojedes li ti nekad cokoladu npr..il tako nesto sto bas i nije posno i sto ima aditiva..?"zgresis" li nekad :lol: ?A ti sonyq?
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Pa pojedem, uglavnom kad idem kod nekog npr. svekrve ili tako neke starije domacice, pa me mrzi da se ubedjujem :roll: ili npr. na slavama. Tad jedem sta mi posluze, samo od tog sto je na trpezi biram najmanje zlo.
Kod mene u kuci niko ne jede slatko, pa nit pravim nit kupujem te gluposti. Ponekad napravim neku torticu neki raw cake i to je to. :D
U Beogradu je solidan izbor svega sto se hrane tice, pa ako se malo potrudis i u nabavci i u pripremi nema nista da nedostaje :wink:
Odgovori