Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od Kristina11 »

Mogu i sa 100 000 i vise kopija da transaminaze budu normalne,ukoliko je kratak vremenski period da se toliko visoke kopije odrze pa ne uspeju da ostete jetru.Na forumu je bio i decko kome su kopije bile preko milion na kontroli a transaminaze normalne al terapijom su spustene kopije.ja mislim da je on imao milion i 760 hiljada kopija.on je doduse hbe pozitivan taj divlji tip al i njemu su kopije terapijom snizene i nije mu ostecena jetra,mislim da su njemu radili i biopsiju da provere i biilo je sve ok.Dakle broj kopija ukoliko je godinama veliki konstantno,on steti jetru,al u kratkom vremenskom periodu ne.Zato se i prati na 6 meseci.Vidis Milica je pre imala i 17000 i nije joj ostetilo jetru nit transaminaze povisene i 2 puta je i biopsiju radila i sve ok.A ona cak ni nema terapiju vec samo joj se regulisalo.Pracenjem na na 6 meseci,ne moze nista da bude.Takodje cak i neko povecanje transaminaza ne znaci da osoba ima neku fibrozu,vec trenutno virus delovao,a jetra se obnavlja.Koliko znam jetra moze iz fibroze da se obnovi iz ciroze ne.A imas i vise stadijuma fibroze,i vise stadijuma ciroze.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

E sonyq ti si me pitala za C sto kazu da je gori a procenti drugaciji.I Sanja se raspitivala za lecenje C.Nabasah slucajno ovde na forumu temu hepatitis C na gastroenterologija.Koliko iscitah kod niih se odredjuje genotip,jer postoji dosta genotipova,analize krvi i pcr.Njima zaista broj kopija je veliki preko milion.Ali ne gleda se po njemu terapija vec po ostecenju.Znaci mora biopsijom da se utvrdi i da se ceka da dodje do nekih ostecenja da bi komisija odobrila lecenje.Lecenje ne moze ako nema ostecenja.Neka devojka je godinama cekala sa ogromnim pcr na ostecenje da bi mogla terspiju,jer pre toga kapiram da ta terapija ni ne sme valjda.Vidim ne leci se oralno tabletama vec injekcijama pegazis il nekim drugim zavisi ko sta mora.Dosta su jaci lekovi i imaju nuspojave.A vidim i da su mnogi posle terapije bili pcr negativan.Sto su se ponadali izlecenjem i ubijanjem viruss.Al to ne znaci,mnogima se aktivirao posle opet.A koliko shvatih,nekoliko godina treba da prodje da je pcr negativan na svakih 6 meseci da bi se smatralo da su skroz izleceni od virusa.Nazalost nekima ostanu trajna ostecenja jetre od predhodnog delovanja,nekima ne,obnovi se jetra.Doduse vidim da je zadnji post od 2011. God,moguce da se od tad do sad mnogo sto sta promenilo.
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

Mislim da ovi sa C dobijaju sad nesto lakse terapiju, pre je bilo nesto trebas da imas ne znam kakvo ostecenje pa da prodjes tu komisiju. Evo sad vidim na b92 da se priprema uvodjenje nekog leka od kojeg je posle tri meseca terapije cak 90% pacijenata negativno. Pri tom je terapija humana, u smislu mozes da funkcionises, radis.
Za nas B niko nista ne prica :(
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Da pa kontala sam da je sad nesto lakse terapiju za C dobiti.A za taj novi lek,koji treba da patentiraju,fora je isto da mora da bude ostecenje,fibroza ne zapamtih kog stepena.Ne mogu ljudi sa cirozom,ne mogu oni kojima nemaju ostecenje,cak ne mogu ni neki sa fibrozom valjda 4 stepena.Slusala sam na vestima bilo je to i pre mesec dana.Znaci opet mora na komisiju pa ko je u odgovarajucem stadijumu bolesti.I dobija besplatno lecenje.Inace najavili su odredjen broj godisnje da mogu dobiti besplatnu terapiju tim lekom.A terapija inace kosta cacuvaj boze neke silne hiljade evra 15000-20000.A predstavljeno je kao revolucionarno otkrice za izlecenje hepatitisa C.Al opet je foea da moras da cekas na neko ostecenje da bi mogao taj lek a ne ono popijes ga il injekcijom i izlecio se.A nas sa B i ne pominju,ko veli,vama nije agresivno toliko,mozete sto godina sa tim ziveti i sta ce vam :lol: ,imate lekove i kontrolisete virus..otkrili smo i vakcinu za vas :lol: dosta vam je. :lol: A C je prestavljen kao bauk jer je agresivniji sa sto tih genotipova a vakcine nema
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

E ja sam srecna.Ne zbog sebe,vec zbog decka.Ponovio je nalaz antigena i antitela,i i dalje je negativan :-) Iako drugacije nije ni moglo jer je vec stvorio antitela i bio negativan,i znam da su ta antitela dozivotna zastita,al brinulo me,zasto onda nalaz se ponavlja za 3 meseca ako je to to a i sto mu se te transaminaze nisu skroz vratile.Crv sumnje i brige.Al eto prodjose i 3 meseca l odahnuh na ponovljeni rezultat hbs ag negativan,antitela na hbs pozitivna,hbe antigen negativan,antitela na hbe pozitivna.Prelezaoooo i dozivotno imun.Jeeee.Transaminaze su spale jos.sad su oko 50.UZ uredan.Kazu da je bio izuzetno jak akutni al zato je tako brzo i eliminisao virus.On je samo posle 20 dana u bolnici,vec bio negativan.
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Odlicno! Kristina, to je sjajna vest :D
Mogu misliti i tebi kako je laknulo. :D
sonyq
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 15, 2016 3:50 pm

Post od sonyq »

Bravo! Cestitam! Prelepe vesti! :) :) :)
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Hvala hvala,daaa ogroman teret sa srca mi je spao.E Sonyq jel se tebi miz testirao?Mislim da si napisala na nekom od predhodnih postova da se on jos nije testirao,ako sam dobro procitala.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

*muz.Lapsus :lol:
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 3:11 pm

Post od SanjaBeograd »

Drage Milica i Kristina juče sam se testirala.

HBsAg - Nereaktivan
HCV ukupna At - Nereaktivan.

Doktorka je rekla da ćemo ako budu trajale tegobe ponoviti test za tri meseca.

Temperatura i dalje, danas 37.7. Preznojim se i pri najmanjem naporu.

Kristina11 napisao:E ja sam srecna.Ne zbog sebe,vec zbog decka.
Jupiiiii...Zaista lepe vesti. :D
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član

Post od SanjaBeograd »

I sonyq mi je draga, kako to ispustih da napišem u postu iznad, spalila mi se pamet definitivno... Oprosti. :oops:
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Jeeee Sanja,jesam ti rekla da nemas hepatitis :-) slusaj ti mene :-) Jeee bas mi je drago zbog tebe,jupiiii!!To je tebe neki ovako virus stukao..grip..il stomacni..il mozda cak bakterijska neka upala.Samo odmor i vitamini.E a sad mi pade napamet..mozda lupetam al sinu mi sad..dal nije mononukleoza?Moja komsinica je imala temperaturu hronicnu mesec i po dana,mozda i vise.Nikad temp nije prelazila 38.Bez oteklina zlezda i grla.Samo temperaturu imala konstantno,umor i preznojavanje.Dok su oni ukapirali da nije mozda mononukleoza i tek se posle mesec i po testirala i pokazalo da jeste mononukleoza.Blazi oblik zato nije joj bilo klasicno,oticanje zlezda i to,pa nisu ni posumnjali iz pocetka na to.Morala je da lezi,dosta voca,oligogal Se je pila i dijetalnu ishranu.Mononukleoza inace nekad hoce i na jetru,ne samo na grlo i te zlezde.Otuda ti mozda to probadanje.Mozda lupetam,al sad mi pade na pamet,jer konstantno ti ta temperatura,ona ne bude toliko dugo ni kod kog virusa sem kod mononukleoze.A kazem ti kako bi mojoj komsinici.
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član

Post od SanjaBeograd »

Kristina11 napisao:Morala je da lezi,dosta voca,oligogal Se je pila i dijetalnu ishranu.
Jedino tako...

Ja bih da se vakcinišem na B, ali opet ne znam da li smem na ovu temperaturu. Pitala sam doktorku, ona kaže ništa sad, ma pre sam izašla nego što sam ušla. Opet mi je rekla da nikako ne snižavam temperaturu pre 38.

Kad sam vadila krv ja bleda i naravno znojava još kad je videla koje analize radim baš sam videla da se sestra malo pogubila. Jadna devojka. Pod takvim sam stresom da sam kad su mi vadili krv pomislila da mogu i tako da dobijem hepatitis pa da se testiram opet za šest meseci. Odlepila sam načisto.

Gledala sam ovih dana po netu, pa sam naišla na informaciju da će biti na Trgu Republike u Beogradu 23. marta u 13h Hepatitis marš. Ukucaj u Google Hepatitis Hilfe - Facebook i izaćiće ta informacija.
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Sanja, odlicno! I sto si uspela da se testiras i sto si negativna. :D

Ne znam sta da ti kazem, nije normalno da toliko dugo imas temp. I nije mi jasno kako tvoja dr ne reaguje malo agresivnije u smislu da te negde dalje salje, ali nam valjda takav sistem, bem ti sistem.
Zao mi je sto prolazis :cry:
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član

Post od SanjaBeograd »

Ne pišem o tome da ne bih gušila temu stvarima koje nisu vezane za nju. Ipak je urađen pregled krvi, urina,
uz abdomena i pregled pluća...
Spominjala je nešto da bih mogla da ležim u bolnici da mi ispitaju subfebrilo stanje. :o Neka hvala. :D

Slika

Sastav:

Matični mleč
0,4%
Cvetni prah (polen)
20,0%
Prirodni med
79,6%

Šta mislite, da li vredi kupiti?

I ovo:

Slika

Opis: ZELENI ČAJ

Želja nam je da svim ljubiteljima čajnih napitaka omogućimo uživanje u prirodnom ukusu i osvežavajućoj aromi mešavine listova
zelenog čaja i matičnjaka,kontrolisanog kvaliteteta i čistoće.Pored uživanja u šolji prijatnog i okrepljujuleg napitka,
svakodnevnom upotrebom čaja možemo dopirineti i očuvanju svog zdravlja.

Šta kažete?

Možda se i Aca i David uključe u dijalog? :D

p.s. Slika od zelenog čaja mi je šlogirala post, šta da radim... :D
Odgovori