Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od aaaca »

Сад ништа. Пре него што пошаљеш пост треба да кликнеш на "Преглед" па да видиш како изгледа.

Чајеви у филтер кесицама могу да се користе онако, необавезно, понекад. Ако хоћеш нешто да пијеш ради здравља онда такве чајеве не треба користити јер су тамо само отпаци. Одеш у Институт "Јосиф Панчић" и лепо купиш ваљане чајеве.

А што се тиче дијалога, не можемо да дођемо до речи. :wink:
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 3:11 pm

Post od SanjaBeograd »

Oba preparata, i med i čaj, su iz apoteke Josif Pančić. :oops:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Апотека Јосиф Панчић продаје само чајеве у папирним кесама које се налазе у картонским кутијама. Ово ми није јасно. Ако је то тачно онда је све отишло у материну.
sonyq
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 15, 2016 3:50 pm

Post od sonyq »

Bravo Sanja! Zamalo da se naljutim sto si zaboravila i mene :lol: Salim se naravno!
Eto svi smo i mislili da nemas nijedan hepatitis. Uglavnom se ti ljudski strahovi nikada ne ostvare. Ispitaj tu temperaturu jos ali verovatno nije nista strasno, obican virus koji se malo odomacio. Jos na to malo i psiha, hoce to u tim situacijama. Organizam je cudo!
Milice i Kristina kada idete na kontrolu?
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 3:11 pm

Post od SanjaBeograd »

Sludela sam se načisto. Naravno da hoće i od psihe. Dok sam išla po rezultate mislila sam da će srce iz grudi da mi iskoči. Dobro me srčka nije strefila.

Svakako ću se zbog sebe ponovo testirati jer moje sumnje u vezi zubara idu od kraja januara, a od tada je prošlo samo nekoliko nedelja.

Toliko sam pričala o tome (o propustima u higijenskoj pripremi mesta za sledećeg pacijenta) da mislim da će cela bolnica saznati za to i da na to mesto niko neće ići da leči zube. Kako ide ona pesma - Ovo je mali grad, u njemu sve se zna...

Kristina, Milice, sonyq šta ovih dana pijete za imunitet? Ono što je dobro za jetru je melem za ceo organizam.
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Ja pijem kombinaciju vitamina za porodilje posto dojim, a sto se tice drugih suplemenata u vezi hep b, doktorka mi je rekla da ne moram nista da pijem, da se hranim kao do sad jer su mi super rezultati i da ne treba nista menjati, samo ne abnormalne kolicine alkohola. Bas tim recima. Jedino sto ja surutku iz mladog domaceg sira popijem tri, cetiri dana u nedelji. To cisto pijem da se ne baci a i citala sam da je dobra za sve. Znaci, nista ne menjam za sada dok je ovako dobro. I jos nesto, kod mene su trigliceridi i holesterol na donjoj granici jer ne jedem masno, nisam ni pre saznanja za hep B, jednostavno ne volim. Dosta jedem ribu sto morsku, sto recnu. Mislim da je jako vazno za nas zene da izbegavamo masnu hranu jer smo sklonije gojaznosti, a samim tim i pratecim komplikacijama.
Poslednja izmena od sonyq u Sre Mar 16, 2016 1:15 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Sanja, proveri stitnu zlezdu tj sve hormone stitne zlezde ako vec nisi. Ona moze da daje tako neugodne simptome.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Et..Sanja ja opet nešto mislim da nije mononukleoza...jest' da se niko ne slaže sa mojim mišljenjem izgleda :lol: :lol: :lol: al nekako ta temperatura suviše traje.Vakciniši se kad te prođe ovo stanje sad.A što se tiče imuniteta,ja ne pijem nikakve suplemente,samo "tučem" po voću,zatim med,limun i đumbir kombinacija.i to je to.pijem moj maslačak.regulisanu ishranu.povrće i žitarice uglavnom,mladi sir..i juneće meso i ribu.nisam ipak izbacila.I ništa više.Evo moji na poslu krkljaju,grip ih sahvatao.Ja zdrava.Milim prividno zdrava.. :cry: ako izuzmemo ovaj moj hepatitis. :cry: :cry: Čoveče,tako se dobro osećam,da ponekad mislim,daj nemoguće da ja to imam u sebi,osećam se potpuno zdravo.Al kad dođe vreme za lekić moj,potsetim se :cry:

Sonyg,ne odgovori ti meni,jel ti se muž testirao na B?
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Uh Kristina, izvini, htedoh ali mi skrenuse misli :roll:
Nije jos, teram ga svaki dan :( Nesto kao da ga to ne zanima, ali mene nervira i bojim se da se ne desi kao i tvom decku, da nema pa da dobije od mene. Nervira me jer bi trebao da se vakcinise. Prvi slobodan dan cu da ga nateram da ode.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Au al je on ladovinaaaa :lol: :lol: a ja sušta suprotnost,kad čuh da ovaj moj ima ja skočih iz kreveta i pravac testiranje.tad nisam ni uput čekala ni ništa već privatna laboratorija 1000 din i test.Iz momenta.Nateraj ga obavezno.Bolje da mu se odrazi kao mom dečku pa da izbaci virus,a ne da mu nije ništa a on nosi hronični.Mislim najbolje je da ga nema uopšte!!I to je najverovatnije jer tebi je virus uspavan,minijaturan broj kopija imaš,nedovoljan za prenos..tako da najverovatnije mu nisi ni prenela.Dace Bog da je tako.Testira se,vakciniše se i miran on mirna ti.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

ja sam vam vec rekao na pocetku, ne postoje neizlecive bolesti,postoje samo neizlecivi ljudi

- navescu primer poznatog bivseg kosarkasa medzika dzonsona , koji je bio hiv pozitivan... navodno hiv i sida je neizleciva bolest...covek je zdravim nacinom zivota toliko ojacao svoj imuni sistem , da je njegov imuni sistem pocistio hiv virus iz njegovog organizma.. on je sada hiv negativan. i inace ima preko 5 banki..znaci svaki virus moze da se odstrani iz tela , ako covek zivi na pravilan nacin... definitivno

- sto se tice polenovog praha... to je jedna interesantna prica da se ljudima uzme novac na necemu sto nije ozbiljna "medicina"...mislim da covek treba da konzumira ono sto postoji u prirodi...

- sto se tice zelenog caja, hm... ne bih ga bas preporucio svakodnevno...jer je po svome sastavu diuretik... kao kafa i alkohol...koji izvlaci tecnost iz organizma...
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

ali morate da imate na umu, da vam treba organsko voce, povrce, zitarice, itd... sigurno se neko bavi ovim u srbiji treba se raspitati... ja imam licnu svoju bastu za sebe i moje bliznje...
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Ja sam optimista Davide i verujem u čuda,ali ne zanosim se sa tim.To je bilo čudo(vezano za priču za hiv).Druga stvar-to što je hiv negativan,ne znači da je izlečen,jer to ti je ista situacija kao i sa hroničnim b,kad u jednom momentu se toliko uspava virus da je pcr negativan i testom hepatitis b negativan.Taj period može biti kraći ili duži,zavisi.Al posle nekog vremena se virus opet aktivira jer nema mogućnost stvaranja antitela.Bez antitela izlečenja nema.Znači nisi izlečen,nit je virus izbačen nego se primirio.Toliko je u niskim stupnjevima da se ne može testom izmeriti,i to je ODLIČNO.Ali nije izlečen nit izbačen virus.Milica je bila negativna 6 meseci,a posle opet se aktivirao virus i kopirao.I ne samo ona..mnogi.

Sanja,mislim da je ona pitala..za kontrolu.Meni je kontrola za 6 meseci.A u februaru sam bila.Znači u avgustu kontrola.

Milice,sonyq,kad je vama kontrola?
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

Kristina11 napisao:Ja sam optimista Davide i verujem u čuda,ali ne zanosim se sa tim.To je bilo čudo(vezano za priču za hiv).Druga stvar-to što je hiv negativan,ne znači da je izlečen,jer to ti je ista situacija kao i sa hroničnim b,kad u jednom momentu se toliko uspava virus da je pcr negativan i testom hepatitis b negativan.Taj period može biti kraći ili duži,zavisi.Al posle nekog vremena se virus opet aktivira jer nema mogućnost stvaranja antitela.Bez antitela izlečenja nema.Znači nisi izlečen,nit je virus izbačen nego se primirio.Toliko je u niskim stupnjevima da se ne može testom izmeriti,i to je ODLIČNO.Ali nije izlečen nit izbačen virus.Milica je bila negativna 6 meseci,a posle opet se aktivirao virus i kopirao.I ne samo ona..mnogi.

Sanja,mislim da je ona pitala..za kontrolu.Meni je kontrola za 6 meseci.A u februaru sam bila.Znači u avgustu kontrola.

Milice,sonyq,kad je vama kontrola?
medzik dzonson sada ima jedno 54-56 godina.... a ozdravio je pre 20 godina...
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Kristina, ja sam pitala za kontrolu :wink:
Bila sam isto u februaru ali je meni rekla da dodjem u oktobru jer su mi rezultati dobri pa kad prodju godisnji odmori. Od rezultata nista ne donosim sem UZ jetre. Tamo cu vaditi krv i samo cu raditi transaminaze, a PCR ne radim ukoliko ne skoce transaminaze. Sad se pitam sto i PCR ne radimo na 6 meseci, pa ni tebi Kristina nisu skocile pa ti je PCR pokazao 9000 i dobila terapiju. Mozda sto nemam puno kopija, ne znam...
Odgovori