Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 3:11 pm

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od SanjaBeograd »

Vidim, lepo ćaskate, neka neka... :D

Ja i dalje istražujem o hbv-u. :oops:

Svuda piše kako organizmu (zbog perioda prozora) treba vremena da stvori antitela. To mi je jasno. Ali kad se radi analiza krvi na HBsAg detektuje sa antigen. Koliko njemu treba vremena da bude detektibilan u krvi nakon ulaska u krvotok?
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Kristina11 »

Milice i ja bila u gostima pa nisam mogla odbiti,kockicu.I sve nesto masno bilo..birala sam najmanje zlo.E a jesi kad u Kks radila albumine?Vidim to mi dala da za 6 meseci i to uradim.nikad pre to nisam.Sanja,od 4 nedelje do 2 meseca.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Tako da Sanjice ne brini,prosla ti je inkubacija,negativna si.Milice za albumine...?Pitanje isto i sonyq
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član

Post od SanjaBeograd »

Hvala na informaciji. :)

A što ne biste smele čokoladu sa 70% kakao praha, vidim da ste spominjale slatkiše?

(Juče sam imala naporan dan i da bih izdržala popijem paracetamol i temperatura je ostala 37.4-37.5 nije mrdnula dole, baš sam ponovo izmerila čim sam bila u prilici. :o )

Pukao mi je i krvni sud u oku. Baš ružno izgleda.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Ne znam sto ti krvi sud pukao,al proci ce.A ta temperatura...ti znas moju teoriju sta ja mislim da je :-).Slatkise ne bi smele te industrijske..Al recimo biskvite npr,vocne neke to da.npr pita s visnjama sme,il s jabukama.jos ja napravim pitu na vodi :-)
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Industrijski seceri su najgori.A to je 99% posto slatkisa sto vidis po prodavnicama.Kao i industrijski zacini.I preradjevine
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član

Post od SanjaBeograd »

I u pitu sa voćem idu ulje i šećer.

Misliš beše da imam psihogenu temperaturu. :oops: Nije ni čudo. Odlepila sam načisto.

Gde su se vaši ukućani vakcinisali kod lekara opšte prakse ili na infektivnom? Da li se plaća sa overenom zdravstvenom knjižicom?
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Ja kad sama pravim pitu,ja je ne pravim na ulju vec na vodi.Takodje ni malo ulja biljnog,palminig il maslinovog nije stetno.Cak je i zdravo.Pogotovu u salati.Ja salatu jedem sa maslinovim uljem.Jer ne kuvamo mi sve,vec i barimo.Pecemo.Bitno je da nije masno jako,da nema zivotinjske masti,da nije zaprzeno,pohovano,zaprzeno...i to zapske preradjevine,industrijski slatkisi sa aditivima...
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

A najnovija mi je teorija..da ti je to mononukleoza
sonyq
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 15, 2016 3:50 pm

Post od sonyq »

Koagulacija:
1. Protrombinsko vreme 13.0 (bez terapije: 11.00-15.00 na terapiji: 20.00-43.00)
Plazma-citrat sec koagulacija:
2. PT ( INR) 1.02 (bez terapije: 0.90-1.30 na terapiji: 2.00-4.10)

Biohemija:
1. Serum AST (SGOT) 23 U/L (žene: < 32)
2. Serum ALT (SGPT) 26 U/L (žene: < 33)
3. Serum Alkalna fosfataza 75 U/L (žene: 35-104)
4. Serum Gama-GT 11 (U/L žene: < 40)
5. Serum Albumin 48 (g/L 35-52)

Kristina evo mojih rezultata sto mi je doktorka dala da radim za ovu poslednju kontrolu, s tim sto je ova labaratorija malo rigoroznija pa sve spustaju za 2-3 do 5 br. manje u odnosu na druge.
Sto se slatkisa tice, jedem sve umereno kao i ostalu hranu, ali cokoladu inace ne mogu mnogo da pojedem zato sto mi je mnogo slatka. Vise volim keks i sladoled.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Supeer su ti nalazi.A sta znaci ovo sa il bez terapije ref vrednosti?jel to ko pije antikoagulativnu terapiju samo?citala sam nesto.il se odnosi i na ovaj moj lek za virus sto pijem?
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Mislim da je to za antikoagulativnu terapiju.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Valda će i meni biti dobri ti rezultati.Prvi put mi sad daje.Ovih puta od krvnih analiza sam samo radila ALT,AST,GGT,AF,BILIRUBINE.A gledam i ranije godinama unazad,kad nisam ni znala,na sistematskim nije nigde rađen taj serum albumini.ALT I AST jeste rađen,al samo to od jetrenih parametara.E i hoću da pitam,kakva vam je sedimentacija?Sonyq,Milice?Meni je u decembru bila 22 a ref manje od 11.A sad zadnja mi je bila 13.Opet malkice povišena.I da li je u ovom našem slučaju sedimentacija opd nekakavog značaja za dijagnostiku il ne?
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

E a pre 2 godine na sistematskom gledam,rađen je sistematski u intitutu železnice u Beogradu.Tad mi ALT bio 54 al dozvoljeno je manje od 55 piše, po njihovim ref vrednostima .AST mi bio 32,a po njima dozvoljeno do 34.I ništa mi nije boldirano,i rekli da je sve ok.I tad mi je holesterol bio 6,3.Rekli su mi da promenim način ishrane,da pređem na dijetetski.Što ja nisam.
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Meni je sedimentacija 6, a ref. vrednosti u laboratoriji gde ja radim su za zene 0-15. Sta su ti rekli za povisenu sedimentaciju? Holesterol probaj da spustis za opste dobro organizma. Sve ostalo ce biti ok. Svako jutro supena kasika maslinovo ulje+limun. To je dobro protiv holesterola.
Odgovori