Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Hepatitis B (hronicni)
Za sedimentaciju mi ništa ne rekoše,sem nije to ništa.To hoće od mnogo čega,od zuba..itd.Al kad pogledam godine unazad,sedimentacija mi je bila uvek 7.A ovo mi je bila povišena onda kad sam dečku prenela i kad je završio u bolnici.Prvo 22.Pa kroz 20 dana spala na 13.Od tad mi nisu ni davali KKS da radim već samo ALT,AST i to.Ja to povezujem možda sa aktivnošću virusa,da mi je krenuo bio na jetru,pa odtuda taj upalni proceš,zj povišena sedimentacija.Al to ja tako povezujem..doktori ni ne obraćaju pažnju na to,već kažu dobra je.Holesterol mi je bio 7 čak u decembru,a sa ishranom sam ga spustila na 5,9.A trigliceridi su u granicama normale,doduše skoro na gornjoj granici,al su ipak sve vreme bili u normali
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Jan 15, 2016 3:50 pm
Pa da, sedimentacija kada ide preko 100 nije dobro. Sanja je dobro pitanje postavila koje i mene zanima. Gde se vakcinisu negativni partneri HbsAg pozitivnih? Tj ako je mm negativan, kome da se obratimo u vezi vakcinacije. Milice, to ti verovatno znas 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jao bre, devojke, nemojte toliko analizirati tu krvnu sliku u sitna crevca, ako nista nije boldovano nema sta da se brinete. Meni dr sa odeljenja trazi da uradim samo taj hepatogram, ne trazi cak ni sedimentaciju ni hemoglobin i te ostale gluposti, ja ih onako uradim, mislim kad vec bockaju nek urade i ovo drugo.
Kristina, mani se guglanja, ne studira se medicina koliko se studira, pa valjda doktori na infektivnoj znaju da tumace rezultate. Nemoj pogresno da me shvatis, ali fokusiraj se na nesto drugo, flipnuces ako budes resila tako da studiras hep.B. Ovo ti pricam iz licnog iskustva, sto vise citas, trazis, uporedjujes to ti je panika veca, pasces u depresiju bez razloga.
Inace, vakcinacija o trosku drzave moze da se obavi na infektivnoj klinici.Bas su moji tako pre deset godina, s tim da se sa uputom dr. opste prakse ide tamo, pa zakaze pregled, pa tamo neko iz ambulante da nalog za vakcinaciju. Muz nije imao zivaca za ta cekanja, pa se vakcinisao u privatnoj laboratoriji. Inace, vakcina se prima iz tri puta, nisam sigurna u kojim razmacima ide, ali dobije se raspored prilikom primanja prve vakcine.

Kristina, mani se guglanja, ne studira se medicina koliko se studira, pa valjda doktori na infektivnoj znaju da tumace rezultate. Nemoj pogresno da me shvatis, ali fokusiraj se na nesto drugo, flipnuces ako budes resila tako da studiras hep.B. Ovo ti pricam iz licnog iskustva, sto vise citas, trazis, uporedjujes to ti je panika veca, pasces u depresiju bez razloga.
Inace, vakcinacija o trosku drzave moze da se obavi na infektivnoj klinici.Bas su moji tako pre deset godina, s tim da se sa uputom dr. opste prakse ide tamo, pa zakaze pregled, pa tamo neko iz ambulante da nalog za vakcinaciju. Muz nije imao zivaca za ta cekanja, pa se vakcinisao u privatnoj laboratoriji. Inace, vakcina se prima iz tri puta, nisam sigurna u kojim razmacima ide, ali dobije se raspored prilikom primanja prve vakcine.
znate kako nastaje cokolada ? u zemljama treceg sveta postoji jedna biljka koja se zove kakao , ona je u obliku oraha... i ti ljudi iz treceg sveta skupljaju i stavljaju na njihove livade...da vam priblizim treci svet se podrazumeva juza amerika itd, al nije bitno... dakle bacaju na te livade... i to se tamo kvari... tu dolaze glodari , insekti polazu jaja , i onda se to sve skuplja , inace to se ne cisti... i na velikoj temperaturi se preradjuje... kakao je inace gorkog ukusa... ali se dodaje puno secera kako bi se ubio taj ukus... i onda se od toga prave cokolade i ostala "S" znate , cokolada je jedna od glavnih izazivaca alergije kod dece...zato sto je cokolada kontaminirana sa dlakama od glodara i fragmentima insekata...cak imate i izmet od glodara... americka agencija za hranu i lekova su morali da stave koliko sme maksimalno da bude dlaka i fragmenata od insekata u cokoladi...jer je cokolada vrlo kontaminirana..otrovna.... i onda ljudi kazu imam alergiju...zastooooooo!!! i onda pije tablete , izbaci toksine... izbaci otrove, izbaci rafinisanu hranu koja je puna hemije i svacega kako bi mogla sto duze da stoji na polici...SanjaBeograd napisao:Hvala na informaciji.![]()
A što ne biste smele čokoladu sa 70% kakao praha, vidim da ste spominjale slatkiše?
(Juče sam imala naporan dan i da bih izdržala popijem paracetamol i temperatura je ostala 37.4-37.5 nije mrdnula dole, baš sam ponovo izmerila čim sam bila u prilici.)
Pukao mi je i krvni sud u oku. Baš ružno izgleda.
- COKOLADA JBT , pa ti nemas pojma sta jedes , eto sad imas pojma sta se sve nalazi u cokoladi....
-
- Aktivan član
Milice ja već pala u depresiju
.Čupam se,čupam..al valjda mi još ovo sve sveže,pa zato toliko i guglam.Sve se nešto plašim dal nemam neko teže oštećenje...i od kako tako razmišljam i jetra me stalno žiga.Uf šta ti je psiha.Ne znam ko reče,mislim Sanja..neko je pisao da su nekoj baki bile transaminaze ok,a imala cirozu jetre.I zato se plašim da tako može i meni..te misli me obuzela zadnja 3 dana.Pa se i plašim tih nalaza PT i albumini,jer oni ako mi ne budu ok,to je znak težeg oštećenja jetre.I onda tako razmišljam i razmišljam.Još me i virus gripa stukao ova 3 dana.I onda se plašim jer organizam mi se bori sa 2 virusa...Al sreća nije strašno,samo nos,nemam temperaturu..

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Није баш добро када се људи нађу у заједничким болестима ако се са њима идентификују. Онда нема краја анализирању. И таман сам хтео да баталим праћење теме јер не могу све да прочитам, кад оно: Давид.
Давиде, надам се да не лупеташ када си писао оно о какау. Истини за вољу морам да кажем да нисам проучавао то што си писао о извору какаа, а баш немам ни намеру. Надам се да си проверио то што си писао.
Давиде, надам се да не лупеташ када си писао оно о какау. Истини за вољу морам да кажем да нисам проучавао то што си писао о извору какаа, а баш немам ни намеру. Надам се да си проверио то што си писао.
-
- Stalni član
Kristina, zasto si pala u bedak kad si ovo sve super prihvatila, cak bolje i od svih nas. Nema sta da brines, sedimentacija ti je super, pa znas li koliko bi odstupanje bilo da nesto ne valja, preko 100/200. Sve je ok tu, transaminaze moraju da budu povisene usled ostecenja, ako ne u nekom momentu onda ubrzo vec na sledecoj kontroli, ti si ok. Kakva ciroza zeno ili ostecenje bilo koje vrste, pa ne bi mogla tako dobro da funkcionises i da jedes i da zivis, imala bi neki simptom. Rezultati ce ti biti u granicama ref. vrednosti. I uostalom ako si nestrpljiva, idi uradi sad sve sto ti je dala cisto da se smiris, nemoj da cekas 6 meseci. Tako sam ja i sve je bilo ok. Pa onda opet tamo u avgustu. Ljubim te nemoj da si u depresiji, ajde nije to nista strasno.
-
- Aktivan član
Kristina, ja tebe skroz razumem, svi smo mi ovde na pocetku tako. Ja sam cak u nekom trenutku zatrazila strucnu pomoc, mislim, malo razgovora sa psihologom ne skodi. Analiza da li je sedimentacija 7 ili 7,29 nema nikakvog smisla. Te stvari tako znaju da variraju da to nije normalno, ali racunas ako je u granicama normale sta dalje guglas. I ciroza jetre se vidi na ultra zvuku, tako da ne brini. A i sto kaze sonyq uradi sad to i budi mirna. Ako treba i privatno samo da nadjes mir u glavi.
I bre, sa ovim se zivi normalno, i ide kod zubara, i deca radjaju, i deca doje i bave se ljudi sportom, i mnogi jedu ko da im je zadnje, i neki i piju, i neki i dobijaju i druge bolesti, i druge viruse...sve je to normalno i ne brini. Ja ovih dana isto imam taj neki respiratorni virus, kasljem, kijam, curi nos, ali guram, a muz koji nema nikakav hepatitis eno ga lezi i boluje. Sve je to normalno. Probaj zaista da svoju energiju usmeris ka drugim stvarima, izadji napolje, idi u komsiluk, druzi se sa ljudima, meni recimo sport mnogo pomaze da ostanem generalno normalna u glavi.

I bre, sa ovim se zivi normalno, i ide kod zubara, i deca radjaju, i deca doje i bave se ljudi sportom, i mnogi jedu ko da im je zadnje, i neki i piju, i neki i dobijaju i druge bolesti, i druge viruse...sve je to normalno i ne brini. Ja ovih dana isto imam taj neki respiratorni virus, kasljem, kijam, curi nos, ali guram, a muz koji nema nikakav hepatitis eno ga lezi i boluje. Sve je to normalno. Probaj zaista da svoju energiju usmeris ka drugim stvarima, izadji napolje, idi u komsiluk, druzi se sa ljudima, meni recimo sport mnogo pomaze da ostanem generalno normalna u glavi.

-
- Stalni član
Eto, poslusaj iskusnu zenu, majku, kraljicu
Idi privatno uradi analize, poslusaj nas i tako ce ti biti bolje. Da li si znala da smo mi zene, po nekim istrazivanjima povlascenije sto se tice hepatitisa od mukaraca i to bas zbog testosterona jer ga nemamo, a nismo sto se tice kardiovaskularnih bolesti. Zato se ti koncentrisi na taj holesterol da ga spustis, a ovaj zefix sto pijes, to ti je maltene vitamincic. Pogledaj uputstvo, sa njim zene doje normalno ,a npr sa antibioticima ne sme nikako i jos gomilu lekova, aspirin npr.
Mojoj kolegenici su nasli benignan tumor u dojci, mladja od nas. Ja da moram izmedju ta dva uvek bih birala hep B, svi mi u sebi nosimo nesto a da to i ne znamo. Sreca je kad znamo, a mogli smo da ne znamo. Verovatno nam ni tada ne bi bilo nista.

Mojoj kolegenici su nasli benignan tumor u dojci, mladja od nas. Ja da moram izmedju ta dva uvek bih birala hep B, svi mi u sebi nosimo nesto a da to i ne znamo. Sreca je kad znamo, a mogli smo da ne znamo. Verovatno nam ni tada ne bi bilo nista.
-
- Aktivan član
E carice ste,sonyq i Milice,ljubim vas,dale ste mi snagu i oraspoložile.Treba mi vaše racionalno mišljenje,ovako kad se utripujem i padnem u bedak.Nemam ni koga da pitam za savet,kad niko ne zna.A dečka neću da smaram previše sa mojom bolesti i to...Ne mogu sad da radim nalaze,jer da odem privatno,švorc sam sad,jedino sl nedelje kad primim platu.A u državnim mi ne daju,jer piše na izveštaju sa klinike da to tek za 6 meseci.I doktorka mi kaže "ajoj ženska glavo,dobra si,kakva ciroza,UZ odličan..kakva ciroza,nije ti ništa".I onda,iskreno i blam me više da tamo idem,dosadna sam,i misliće da sam hipohondar najgori,i da nisam normalna.O psihijatru sam razmišljala,al jedino da odem u BG prtvatno kod nekog.U mom gradu sve poznajem,tako da ne bih želela ovde da pričam ni sa kim.
-
- Aktivan član
Da znam,ovaj lek što pijem nemam nikakvo drugo ograničenje lekova nit išta.Samo ko pije neke isto antivirusne protiv hiv-a ne sme ovaj lek.Svi drugi smeju,i trudnice...Znam to,i to me teši.I zaista nemam nikakvih tegoba (sem kad krene mopja luda glava,a onda krene i jetra kao da me žiga).Čak ovaj grip mi prođe bezazleno i bez temperature,samo me nos muči i ništa,a oko mene svi zaglavili sa temperaturom.E a moram još nešto da vam kažem,što se ovih dana setih,i zato me dodatno muči.Pre 4 godine na sistematskom u Bg,između ostalog imali smo da radimo i tumor markere.neka tri.za pluća,abdomen i jajnike.I ova dva mi bila ok a marker Ca125(za jajnike i matericu) mi je bio boldiran.Ref vrednost manje od 38,a meni bio 38,3.Gde su svi oni rekli da to nije ništa,da treba da bude mnogo povećan da je nešto,i da je normalno da je blago povišen usled menstruacije(a ja sam tad imala ciklus).Ja tad uradim ultrazvuk jajnika,materice..i sve ok.Uradim papa test i kolposkopiju i sve ok.Gde je zaključak da je to zbog menstruacije.Ovih dana čitam sledeće da je ovaj tumor marker nespecifičan i da ne znači samo da su jajnici i materica u pitanju,već BLAGO povećani parametri mogu biti 1%-2% potpuno zdravih ljudi,kod 2% ljudi su povećani blago u toku menstrualnog ciklusa,i isto tako 1% ljudi su blago povećani parametri ovog markera,u slučaju oboljenja koja nemaju veze sa jajnicima i matericom,a to su:hepatitisi,bolesti jetre,ciroza jetra.E tome istripova.Ispade da to nije od menstruacije bilo,već od hepatitisa...da ne računam na cirozu....
-
- Aktivan član
Tebe covek treba da bije
, gde se seti sad nekog marketa od pre 4 godine?

-
- Aktivan član
hehheh
pa čačkam,čačkam i setih se.I kad pročitah šta piše.Onda mi sinu u glavi 

-
- Stalni član
E bre Kristina, to blago bi bilo 40, 42, 48. 38,3 nije nikakvo povecanje. Ne tripuj, ne citaj vise po internetu. Doktorka mi je savetovala da ne citam na internetu svasta jer ima dosta nestrucne literature. Otkad sam batalila te gluposti momentalno je prestalo da me ziga. Samo sam ovde sa vama.
-
- Aktivan član
ok,sonyq prestajem da čitam na netu
obećavaaaam
.Zato sam i htela pitati vas dve,šta mislite o tome,pošto smatrate da to nije ništa..onda sam mirna