Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Hepatitis B (hronicni)

Post od milica m »

E,lepo si me smestila sa godinama, meni 44 :o

Ja kad sam krenula da celom ovom pricom i nije bilo nekih informacija na netu, sad verujem da ima gomila,ali sam se ja u glavi navikla da imam taj hep. i nesto se ne opterecujem. U medjuvremenu, stizale su neke nove terapije i u svetu i kod nas (mi naravno uvek kaskamo), nekad je jedino taj Zefix bio lek koji se koristio. Sad vidim da ljudi dobijaju i neke kombinacije i nesto za sta nisam cula, ali svakako ima pomaka, ima izbora, pa samim tim nema prevelike brige. Znam da cudno zvuci, vi ste sveze u ovome, ali zaista vremenom se covek nekako pomiri. I ne vredi mlatiti glavu odakle mi, kako, zasto, to ne menja nase trenutno stanje. Samo pamet u glavu, misliti na decu, muzeve, momke, devojke da ih ne zarazimo i sve ok.
I nemoj da mislis negativno, pusti mutante , kad sve malo legne, decko ti se oporavi, razgovaraj sa dr. o bebi. To malo bice ce te izleciti bolje nego bilo koji lek :wink:
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Sonyq, sad vidim da smo istovremeno pisale :D . Izvini sto ne odgovorih, svasta se ispisale.
Ja se za drugo dete nisam usudila pre svega zbog visokog pritiska koji mi je ostao posle prve trudnoce, porodila sam se carskim rezom, pritisak mi je bio bog zna koliki na porodjaju. Dve godine posle tog porodjaja su mi tek uboli terapiju za pritisak i tako...Dr. sa infektivne me je ubedjivala da rodim i drugo, ali nekako smo muz i ja doneli odluku da ipak necemo rizikovati, pre svega zbog tog pritiska jer bi trudnoca bila rizicna po mene. Uglavnom ja sam na terapiji za pritisak, te mi ne treba da se jos nerviram i oko hepatitisa.

Inace, ja ne znam da li sam ikad imala ikakve simptome akutnog hep., pre svega zato sto ne znam ni kada sam ga dobila, pa ne mogu da se ubacim u to doba zivota, a i svakako ako ih je bilo, bili su neki zanemarljivi pa niko nije pridavao tome znacaj.

E, zaboravih jos ovo, kad sam se poradjala, bila sam u nekoj izolaciji, tj sama u sobi, pa lezala u bolnici tako sedam dana zbog carskog reza i cekali da se pritisak malo stabilizuje, a onda mi negde na pola tog lezanja dodje zena, takodje porodilja sa hep.B, koja je imala pcr milion i nesto. Nas dve smo i danas u kontaktu, zena normalno zivi, transeminaze joj normalne, ultra zvuk ok, a kod doktora na infektivnoj se ne pojavljuje. Eto i ma i takvih.
sonyq
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 15, 2016 3:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od sonyq »

Aha, u stvari zbog rizika od preeklampsije. Super sto ste tako odlucili, to uopste nije naivno. Znam jednu zenicu kojoj se to desilo, jedva su se izvukle i ona i cerkica ali su dobro sva sreca. Za to nisam ni znala dok se njoj to nije desilo i pitala sam se zasto mi stalno pritisak mere kod ginekologa :)
Jel se ti osecas dobro sve ove godine sa hepatitisom, nikad nista nisi osetila od simptoma?
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Milice, jedino si ti aktivna trenutno od svih mama, a bilo ih je dosta, Draganagr, waltera, patricia, MIRAK, mustbetough... Gde ste zenske, javite se malo :wink: :lol:
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Greska u citiranju, a ne mogu da obrisem ovaj post.
Poslednja izmena od sonyq u Sre Mar 09, 2016 9:37 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

milica m napisao:Alleksa tri put ura za tebe :D

Ja u utorak idem na kontrolu pcr mi negativan (nemam pojma kako, prosle godine je bio 17.000) , a hbsag i dalje pozitivan :roll:

BelgradeStyle, placas li ti terapiju....koliko? Jasmo mi je da si vojni osiguranik, ali nisam cula da je neko za hep.B dobio besplatnu terapiju, koliki ti bio pcr?

Milice, kad si imala ovoliko kopija tada jer su ti spominjali neku terapiju ili je bila veca granica?
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Pa jeste, jedino sam ja aktivna, ostale zene ze opustile i zive zivot normalno :D

Eto vidis, ja se ni ne secam da mi je pcr bio 17.000. Nisu mi nikad predlagali terapiju. Uvek su bili u fazonu sad je terapija preko 100.000, pa preko 20.000, evo sad Kristina kaze preko 10.000 sta znam...meni nikad nisu niti dali niti predlagali. Godinama se ti protokoli kod nas menjaju.

Nego, sad razmisljam o Kristini decku joj..optuzi ti momka ni krivog ni duznog da te prevario, moras da poradis i na tom poverenju prema njemu, stvarno nema smisla :lol:
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Hehehe u mislima svojim sam ga optuzila nisam mu nista rekla.Verujem ja njemu al znas ono,kad znas da nisi ni sa kim bila,a to zubari bilo mi neverovatno.I sta da pomislim.Verujem ja njemu al za sebe garantujem znam i razmisljam se onda kako drugacije?I onda pomislim,ni za koga ne mogu da garantujem sem za sebe,eto kako se prevarih za njega i te misli,razocarenje.Kad pup,ja kliconosa :lol: E onda sok u mojoj glavi.E Milicee pa sad sam skocila od srece kad sam cula da si imala i 17000 jer to znaci da ni ja nisam definitivno mutant :lol: :lol: Jer plasila sam se dal nisam ja sa ovih 9000 mutant,jer vas dve imate manje.Al posto si ti imala i vise i nije ti nista.Znaci ni ja nisam mutant.A te granice,menjaju se.Sad je 10000.Nisu bitne granice te,one se s godinama menjaju,a virus je isti te isti
milica m
Aktivan član
Aktivan član

Post od milica m »

Pa eto vidis, bio pcr 17000 pa evo sad mi je 2000, nicim izazvano se smanjilo, bez ikakve terapije.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Jao Milice sad sam srecnija.Sonyq dobro si nasla taj Milicin post od pre..Kamen sa srca mi pade.A toliko sam umisljala dal to sto imam 9000 kopija znaci da sam mutant ill ne znaci da sam mutant?Citala i citala i ne nadjoh koliki je broj kopija mutanta,znam samo da se nekontrolisano razmnozava i pored hbe neg i antitela hbe poz.I da ga prate visoke transaminaze.Al ne znam sta podrazumevaju pod tim nekontrolisano.Rekoh ajd ok su mi transaninaze al ne znam taj broj kopija..ok znam da mnogi su imali i oko 100 000 il cak i milion,al opet gledam vas dve imate malo kopija.A ja vise sto pomislih da sam ja mutant i tezi oblik bolesti.Al kad procitah da si ti davno imala 17000 i bez terapije samo ti se vratilo,i sve ti je ok..znaci nisam ni ja mutant.jeeeeee.Znaci,kao sto mi i doktorica rece,nista strasno.A taman sam htela da se pravim pametna i da je na sledecoj kontroli pitam da mi se odredi koji sam genotip i dal sam mutant.E ne da bi poludela da je pitam ja tako,ko da sam doktor.A to za granice,kazem vam rece mi,granica za lecenje je 10000,ti imas 9000 tacnije 8970 :lol: al uvescemo lek jer virus se malo aktivirao,mozda predje 10000 za 2-3 meseca.Te granice se menjaju s godunama kad i protokoli al virus je virus on se ne menja
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 3:11 pm

Post od SanjaBeograd »

Kristina11 napisao:Ja jedva cekam da uradis test i da sam u pravu,da budes negativna i da javis :lol:
Svakako ne mogu pre maja meseca zbog perioda inkubacije.

A i kad citam tako nekom cas pozitivno, cas negativno, kao da se u tim laboratorijama igraju klikera.
sonyq napisao: Draganagr, waltera, patricia, MIRAK, mustbetough... Gde ste zenske, javite se malo :wink: :lol:
Bilo bi lepo da se jave i napisu kako su. :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Мало мало па месо. Једно је сигурно. Месо које се продаје у великој већини месара је врло нездраво. Ако нађете домаће месо па још свињетину - нема ништа здравије.

Још нешто је очигледно. Сви "биљоједи" могу да се сврстају у две групе. Једни су потпуно исцрпљени и немају снаге ни за шта, а други су веома агресивни. Погледајте сами па ћете видети. Зашто су једни онакви а други овакви, не бих знао да протумачим. Једна од манифестација агресивности је да оне који нису биљоједи називају разним именима почевши од месождера, стрвиноједа па до убица. Дакле исхрана искључиво биљном храном није здрава.
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Sanja kakva ti je krvna slika?
SanjaBeograd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2012 3:11 pm

Post od SanjaBeograd »

Svi nalazi su bili u redu. Ne mogu sada da pišem brojke zato što su ta dva papira ostala u mom kartonu. Samo sam u čekaonici zapisala vrednosti transaminaza u mobilni. Pregledala sam i sama brojke. Jedino su trombociti bili na gornjoj granici, jako malo iznad referentnih vrednosti.

Nema smisla da vas zamaram sa mojom pričom dok se ne testiram. Ali mi je lakše kad sa nekim popričam. Ne zamerite.

sonyq, da li si imala simptome koje si ignorisala, ili je i kod tebe skroz bez simptoma?
sonyq
Stalni član
Stalni  član

Post od sonyq »

Sanja, pisala sam ti na to pitanje negde na sredini 114 str. Neka neka, ne zameramo ti. Bas me zanima da li si pozitivna, ali iskreno ne verujem, ti si pre neki obican virus zakacila.
Pozdrav
Odgovori