Sonyg,prvo da ti zahvalim na lepim zeljama,tako i planiramo da se on dovede u normalu tu jetru,imuni sistem i ja da smanjim kopije i da krenemo.

A sto se tice toga oko hbe negativnosti,procitala sam i ja to,i totalno je glupo i nejasno napisano.Stvar je u tome,sto hbe pozitivni(tzv divlji tip) on nema ta hbe antitela tj ona su negativna(to su antitela protiv razmnozavanja virusa) i njima su po difoltu i alt i ast povecani,manje ili vise,kao i broj kopija veliki dostizao je par stotina hiljada kopija i vise i oni su kandidati za terapiju odmah.Uspeh je da oni terapijom smanje kopije,automatski alt i ast a kada dodje kod njih do hbe negativnosti i stvaranja antitela(tzv serkovencija..mislim da nisam naziv pravilno napisala),al time se virus dovodi pod kontrolu.Uspavljuje takoreci.To uglavnom uspeju za godinu,dve,3,10 zavisi od osobe do osobe.I u tom stanju uspavanosti moze dugo biti.On naravno moze se aktivirati nekad,kao sto je i meni se aktivirao.Al zato se i prati na 6 meseci.Al u tom stanju se ne leci. Nama je sam organizam stvorio ta antitela sto je dobro i negativni smo.Zapamti antigeni su protiv nas,antitela rade za nas.Meni je doktorka odmah rekla aaa dobro je imas ova antitela hbe.Evo milici 10 godina je vec tako i ko zna koliko pre da nije znala.normalne transaminaze i mali broj kopija,isti ti antigeni i antitela.ALI postoje kod nas tzv mutanti koji i pored antitela i negativnog hbe uspeva virus nekontrolisano da se razmnozava,to prati visok broj kopija ,i povisene transaminaze gde uspeva i pored lekova da mutira i njega je teze suzbiti.Tako da mislim da se o tome radi u tom tekstu samo je jako sturo napisano,to bi bio tezi oblik bolesti.Al njega prate osim antigena visoke transaminaze i broj kopija virusa.Zato sam ja na nekim predhodnim postovima Milicu pitala jooj dal nisam ja taj mutant.Jer sam citala o tome.Nije mi doktorka to ni pomenula.Iako su mi transaminaze ok i ostalo al te kopije me bune.Pa sam se uplasila da nisam mutant.E valjda nisam,transaminaze su mi ok,a kopije su mi bile 9000 a sa 10000 se leci al doktorka mi je uvela lek jer se aktivirao "i da ne baca graske" dal ce za 2 meseca da predju 10000 il nece,a tek za 6 meseci kontrola,zato mi je odmah dala.E sad videcu za 6 meseci reakcije,dal se smanjio broj kopija il divlja, dal su transaminaze i dalje ok il su porasle.Pa cu znati dal sam ja taj mutant i tezi oblik bolesti il nisam.To naglasavam nista doktorka mi nije rekla,po njoj ovo nista nije zabrinjavajuce,nit te kopije,kaze malo se aktivirao,transaminaze ok,ultrazvuk ok.I Milica mi kaze da nisu zabrinjavajuce kopije,ona je imala variranja da joj je bio pcr negativan,pa 4000 pa 300.I sve ok.Eto,ja sam tako iscitala.To je moje objasnjenje.Nek i Milica kaze svoje misljenje i slaze li se sa mnom il ako sam nesto pogresila